Jurassic Park in topvorm tijdens cd presentatie.

Jurassic Park in topvorm tijdens cd presentatie.

Het is alweer een  tijdje geleden, maar 4 maart was de CD-presentatie van Jurassic Park. Deze vond plaats in cafe Calluna in Ommen. Het was een uitgesteld feestje, want op de oorspronkelijk geplande datum had zanger John Scholing geen stem. De opkomst was er niet minder om. De eerder gekochte kaartjes bleven geldig en op een handvol mensen na was iedereen de tweede keer alsnog (of opnieuw) naar Ommen gekomen.Het debuutalbum van de band rond (oud-)leden van Frankenstein, Staal/Stranger en Dead Head heet Rock 'n Roll machine. En dat is Jurassic Park eigenlijk zelf ook. Een goed op elkaar ingespeelde rockband met toegankelijke harde rock.

Terwijl Calluna volliep met vrienden en bekenden, mocht zanger/gitarist John Spijker de zaal alvast opwarmen. En dat deed hij goed. Bij Jurrasic Park zat de sfeer er vrij goed in. Het is een energieke band, zeker voor een stel "Ancient Rockers", zoals ze zichzelf graag presenteren. Frontman John Scholing wist het publiek goed mee te krijgen, met gekke bekken, gebaren en grappen tussen de nummers door. Daarbij had hij het soms voorzien op bekenden in het publiek, maar werden ook de eigen bandleden bepaald niet gespaard. De mannen hadden zichtbaar plezier in het spelen en dat plezier sloeg over op het publiek. Voor de afwisseling had JP nog een aantal gastmuzikanten uitgenodigd, onder wie voormalig Vengeance-zanger Leon Goewie, God Dethroned-zanger Henri Sattler, Dead Head/Elise-gitarist Robbie Woning en de regionaal zeer bekende gitarist Wilco Lindeboom. Net als bij eerdere concerten bestond de setlist uit een mix van eigen nummers en covers. Een van de covers, Burning van Accept werd opgedragen aan Jannes Bloemert, de gitarist van Elise die eind 2015 overleed. De uitgestelde CD-presentatie van Jurrasic Park vond exact plaats op  Jannes' zijn verjaardag.

Hoogtepunten waren oude Frankenstein-klassieker Storm over Holland, Ready To Rock, I Don't Need No Doctor, en de Black Sabbath-klassieker Children Of The Grave en Higher Ground van de Chili Peppers. Voor mensen die dit optreden gemist hebben... op 18 maart is Jurrasic Park te zien in  cafe Oosteinde in Ruinerwold.

Foto’s en tekst: Cindy van Stralendorff

Jurassic Park in topvorm tijdens cd presentatie.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring