Stemming op stem bureaus Dedemsvaart/Balkbrug opperbest. (Update)

Stemming op stem bureaus Dedemsvaart/Balkbrug opperbest. (Update)

De opkomst voor de tweede kamer verkiezing  in Dedemsvaart en Balkbrug lijkt gelijk te lopen met de landelijke opkomst. De eerste stemmers stonden om 7.20 uur al voor de deur te wachten. De verwachtingen was tegen 17.00 uur dat de opkomst ronde 80% zou liggen.

In Balkbrug (oud Avereest) was het wel even wennen, want normaal is het stembureau in de school, maar door dat daar een grote renovatie plaatsvind moest men eenmalig uitwijken naar De Wheem. Door gewoonte bezochten een aantal stemmers eerst de school, maar daar werden ze door een bord doorverwezen naar de Wheem. Ook was hier een nieuw gezicht te zien bij de medewerkers van het stembureau. Bij vooraanmelding had een trouwe medewerker vergeten aan te kruizen als hij wel of niet beschikbaar was. Zonder na te vragen werd de persoon van de medewerkers lijst afgehaald. Wat toch wel zo netjes was geweest. Bij de korfbalvereniging in Dedemsvaart kwam net een van de jongste stemmers zijn stem voor de eerste keer uit brengen, wat we toch even vast moesten leggen. De medewerkers van de van Dedem Marke grepen hun kans om doormiddel van knieperties verkoop een wens snel te kunnen realiseren. De dames hadden het er druk mee want vele stemmers kochten toch wel een zakje knieperties. Maar in alle stembureaus was men goed gemutst door de goede opkomst. Doormiddel van een (update) zullen we het verloop van de verkiezing voor u blijven volgen. 

Kijkje achter de schermen bij stemmen tellen verkiezing tweede kamer.

Wat vele mensen niet weten is dat na de sluiting van de stembureaus iedere burger bij het stemmen tellen aanwezig mag zijn.  Dedemsvaart in vogelvlucht heeft ook voor het eerst een kijkje achter de schermen genomen. We konden nog net de laatste stemmer bij de “Fontein” vast leggen, hij stemde onder de klok van 21.00 uur. Wij stonden toch versteld hoe de mensen van de stembureaus tot laat in de avond handmatig de stemmen gaan tellen. Ook in stembureau de Baron waren mensen druk bezig. Ook hebben bewondering voor al deze mensen die in ons belang tegen een kleine vergoeding op een eerlijke manier zo snel mogelijk de uitslagen van hun stembureaus naar het gemeentehuis in Hardenberg te krijgen. Rond 0.30 uur donderdag morgen waren de stemmen allemaal geteld op het stembureau de “Fontein“ die ook eenmalig als stembureau fungeerde omdat school de Eiber ook gerenoveerd wordt. Op alle stembureaus was men dik tevreden over de verzorging. Rond 24.00 uur leek de C.D.A in de gemeente Hardenberg de grootste partij te worden. Maar de definitieve uitslag zal nog wel even duren.  

Stemming op stem bureaus Dedemsvaart/Balkbrug opperbest.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring