Aanleg fietspad langs Industrieweg Dedemsvaart

Aanleg fietspad langs Industrieweg Dedemsvaart

In de week van 6 maart 2017 is men start de aanleg van het fietspad langs de Industrieweg in Dedemsvaart. De werkzaamheden duren tot eind april 2017.

De provincie Overijssel heeft plannen om de N377 tussen Dedemsvaart en Slagharen duurzaam veilig inrichten. Daarbij is het de bedoeling dat meerdere (fiets)oversteken komen te vervallen. Om ervoor te zorgen dat fietsers de N377 veilig kunnen oversteken, legt de provincie ter plaatse van de rotonde Industrieweg/N377 alvast een nieuwe fietsoversteek aan.

Vooruitlopend op de herinrichting van de N377 en de aanleg van de nieuwe fietsoversteek, legt de gemeente Hardenberg een nieuw fietspad aan langs de Industrieweg. Het fietspad loopt straks aan de oostkant van de Industrieweg, tussen de rotonde Langewijk/Rheezerend en de rotonde Industrieweg/N377. Het nieuwe fietspad sluit aan op de Langejacht.

Planning werkzaamheden

Het fietspad langs de Industrieweg wordt aangelegd door aannemer Reko uit Raalte, in opdracht van de gemeente Hardenberg. Reko start in week van 6 maart 2017 met de werkzaamheden. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, wordt het nieuwe fietspad eind april 2017 opgeleverd. De planning is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Verkeershinder

De werkzaamheden voor de aanleg van het fietspad vinden overdag plaats. Tijdens de werkzaamheden is één rijstrook van de Industrieweg afgesloten voor het verkeer. Er worden borden of een verkeersregelinstallatie geplaatst zodat verkeer het werkvak kan passeren. Dit levert enige verkeershinder op.

In de avonduren en 's nachts zijn beide rijstroken beschikbaar en is er geen verkeershinder.

Aanleg fietspad langs Industrieweg Dedemsvaart
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring