Goede eerste training in Valencia.

Goede eerste training in Valencia.

Donderdag 16 maart begon het raceseizoen voor Ernst Dubbink Eveno Racing. Ernst en Jeffrey reden hun eerste training van 2017 op  Circuito Ricardo Tormo in Valencia, Spanje. Deze trainingsdag bestond uit 5 sessies van 40 minuten.

   Ernst en Jeffrey begonnen de dag rustig om weer in te komen na de winterstop. Ernst was al snel weer vertrouwd en ook Jeffrey kon snel wennen aan zijn nieuwe Moto3 Standard machine. In de eerste training ging Jeffrey achter Ernst aan om te leren, waarbij Jeffrey in de laatste ronden het gevoel had harder te kunnen gaan dan het aangegeven tempo. Hij ging Ernst dan ook voorbij en reed een paar goede rondes met Ernst in zijn kielzog. Het gevoel was er, en de toon werd gezet voor de rest van de dag.

 In de tweede er derde sessie reden Ernst en Jeffrey steeds betere tijden en kon Ernst Jeffrey al van enkele tips voorzien om sneller rond te gaan. Ernst werd zelf steeds constanter terwijl Jeffrey bleef versnellen. Echter kreeg Jeffrey een lichte highsider en parkeerde hij de Honda in de grindbak. De schade viel mee en de derde sessie kon Jeffrey weer aanschuiven om kilometers te maken. In de derde sessie kreeg Jeffrey te maken met een valpartij voor hem, waardoor ook hij de motor niet rechtop kon houden. Ook deze keer kwam Jeffrey er ongeschonden van af en viel de schade aan de motor erg mee. In de vierde en vijfde sessies reden Ernst en Jeffrey steeds constanter en groeide het vertrouwen met de motoren verder. Het team rijdt vrijdag naar Cartagena om daar op zaterdag en zondag ook te trainen.

 Ernst Dubbink: "De eerste dag is altijd even wennen na een lange winterstop, maar we hadden het snel weer onder de knie. Jeffrey pakt het goed op en maakt zelfs in 1 dag al grote stappen. Ondanks de valpartijen, blijft hij positief en weet hij het tempo al snel weer op niveau te krijgen. We zien erg uit naar de trainingsdagen op Cartagena."

Foto’s: Bron   

Goede eerste training in Valencia.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring