SCD’83 pakt 3 punten bij Nieuwleusen

SCD’83 pakt 3 punten bij Nieuwleusen

Op zaterdag 18 maart traden de nummers 2 en 3 van de competitie aan op sportpark ’t Klaverblad in Nieuwleusen. De belangen voor beide teams waren aanzienlijk gezien het feit Nieuwleusen jaagt op koploper DESZ en SCD’83 de derde plek moet verdedigen met teams als Hardenberg’85 en Lutten in de nek. Na 90 minuten en een beetje voetballen stond er een 0-1 stand op het bord door een doelpunt van Nick Hofman.

De middag begon met enkele mooie woorden en een minuut stilte voor de overleden oud-voorzitter van S.V. Nieuwleusen; Bert de Roo. Nadat de pasjes waren gecontroleerd en alles akkoord werd bevonden door scheidsrechter K. Moed uit Klazienaveen kon de wedstrijd beginnen. SCD’83 begon geconcerteerd en scherp aan de wedstrijd. De meeste duels werden gewonnen en de opbouw van Nieuwleusen werd vaak dusdanig verstoord dat de oranjehemden er voetballend niet aan te pas kwamen. Beide ploegen wisten echter weinig tot niets te creëren waardoor de eerste 20 minuten voorbij slopen. Het eerste echte gevaarlijke moment van Nieuwleusen leverde een vrije trap op de rand van de 16 op. De inzet verdween echter huizenhoog over het Dedemsvaartse doel waardoor de brilstand gehandhaafd bleef. Ook SCD’83  kreeg enkele kansen. Na een mooie pass van Marc van der Graaf en een evenzo mooie aanname van Nick Dekker werd de keeper van Nieuwleusen getest, helaas zonder resultaat. Even later had SCD’83 een aanval beter uit kunnen en moeten spelen, maar Tim Dekker kon zijn vrijstaande jongere broer Nick niet bereiken. Ruststand: 0-0.

In de heenwedstrijd van dit seizoen was de ruststand ook 0-0 en besliste Nieuwleusen de wedstrijd in de eerste 5 minuten na rust door 3 keer te scoren.  De ploeg van Marcel Smid laat echter zien dat het dit seizoen enorme sprongen maakt en bovengenoemde situaties komen gelukkig  amper tot zelden meer voor. Verdedigend staat SCD’83 al weken haar mannetje en ook vandaag tegen Nieuwleusen was dit niet anders. Daarnaast beschikt SCD’83 over een grote hoeveelheid voetballend vermogen voorin en op het middenveld. Dit voetballende vermogen resulteerde vlak na rust in een dot van een kans voor Marc van der Graaf. Zijn schot belande echter niet tussen maar naast de palen. Ook de spits van Nieuwleusen wist even later het leder niet tussen de palen te koppen waardoor de 0-0 stand op het bord bleef staan. Nieuwleusen wisselde rond de 80e minuut aanvallender en ook SCD’83 bracht met Ivar Mijnheer voor Tim Dekker een frisse aanvallende kracht. Beide ploegen gingen vol voor de winst maar uiteindelijk was het SCD’83 dat aan het langste eind trok. Na een mooie individuele actie legde Nick Dekker goed af op zijn meegelopen naamgenoot die de bal, met zijn ‘chocoladebeen’, onberispelijk binnen schoot: 0-1. Nieuwleusen probeerde na deze tegenslag nog wel iets te forceren, maar de weg naar het Dedemsvaartse doel bleef, zoals vrijwel de gehele middag, gesloten.

Door het verlies van Hardenberg’85  tegen ZZVV heeft SCD’83 na speelronde 19 een gat geslagen van 4 punten met de nummer 4, Hardenberg’85. Volgende week zaterdag speelt SCD’83 een thuiswedstrijd tegen de rode lantaarn drager van de 3e klasse D, Elim. De heenwedstrijd werd met 1-0 verloren, waardoor er zeker iets goed te maken valt. Uw steun is in ieder geval van harte welkom. 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring