Ernst Dubbink Eveno Racing boekt veel progressie.

Ernst Dubbink Eveno Racing boekt veel progressie.

Na de training van donderdag op Valencia is Ernst Dubbink Eveno Racing doorgereden naar Cartagena waar op zaterdag en zondag werd gereden. De trainingen bestonden uit 5 sessies per dag van 20 minuten. Cartagena is een korter en bochtiger circuit dan Valencia, waardoor je meer moet werken met de motor.

Zaterdag

 In de eerste sessie werd kort de baan verkend. Jeffrey was nog ietwat onwennig na zijn crash op Valencia en had iets meer tijd nodig om aan de motor te wennen. Dit lukte echter al snel waardoor de rondetijden voor beide rijders naar beneden gingen. Ernst en Jeffrey zijn vooral bezig geweest met het bochtenwerk en niet zozeer met strakke rondetijden. Bocht na bocht reden de jongens achter elkaar aan en trainde Ernst Jeffrey op het verleggen van de apex. Dit bleven de jongens de dag door doen. ’s Avonds hebben Ernst en Jeffrey de dag doorgenomen en besloten de vering van de motor aan te passen omdat Jeffrey niet helemaal het juiste gevoel had kunnen vinden.

Zondag

 Het aanpassen van de vering pakte goed uit en daardoor kon Jeffrey op zondag snel het gevoel terug krijgen. De rondetijden gingen daardoor naar beneden. Daarna zijn Ernst en Jeffrey ook wederom bezig gegaan met het trainen op het bochtenwerk, met nadruk op bochtensnelheid en het uit accelereren. In de derde sessie kenden beide coureurs echter problemen. De motor van Ernst verloor vermogen en viel uit. Ernst kreeg hem niet meer aan de praat en moest de trainingsdag vervroegd stoppen. Jeffrey ging in dezelfde sessie onschuldig onderuit, maar er zat te veel schade aan de motor om de volgende twee sessies nog te kunnen rijden. Hierdoor was het trainingsweekend vervroegd afgelopen voor Ernst Dubbink Eveno Racing.

Ernst Dubbink

“We hebben afgelopen week drie productieve dagen gehad. Op Valencia en Cartagena hebben we veel geleerd en ook weer progressie kunnen maken met de afstellingen van de motoren. Jeffrey leert snel en dat is prettig om te zien. De Moriwaki’s waar Jeffrey jaren mee heeft gereden vragen een andere rijtechniek dan de Moto3 Honda’s. Daardoor ligt de apex van de bochten heel anders. We trainen hier veel op zodat Jeffrey bij de eerste wedstrijden zo goed mogelijk voorbereid is. Helaas hadden we vandaag allebei pech in de derde sessie waardoor de dag eerder voorbij was. Gelukkig hebben we veel kilometers kunnen rijden en hebben we wel een productief weekend gehad.”

 

Goede eerste training in Valencia.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring