Week van de Techniek 2017

Week van de Techniek 2017

Van maandag 27 t/m vrijdag 31 maart 2017 vindt voor de  8ste  keer de Week van de Techniek plaats. Meer dan 1100 leerlingen uit groep 7 van de basisschool en 150 leerlingen uit het voorgezet onderwijs van scholen in de gemeenten Hardenberg en Ommen maken tijdens deze week kennis met techniek in de praktijk. In deze week vinden er allerlei activiteiten plaats. Het is belangrijk om techniek een plek te geven in het onderwijs. Dit kan alleen door leerlingen kennis te laten maken met techniek in de praktijk. Helaas kunnen veel techniekactiviteiten niet op school uitgevoerd worden. Maar juist het zien, voelen en ruiken in de praktijk maakt techniek extra interessant. Pas dan komen de leerlingen er achter hoe deze producten worden gemaakt. Ook daarom is de Week van de Techniek belangrijk.

BO- Scholen:

Ongeveer 1100 leerlingen uit groep 7 brengen in de Week van de Techniek een bezoek aan één van de bijna 40 deelnemende bedrijven.  Binnen deze bedrijven kunnen de basisschoolleerlingen de techniek in de praktijk zien en gaan ze ook zelf aan de slag. Ze maken een technisch werkstuk wat ze aan het eind van het programma mee naar huis mogen nemen.

Afwasborstelrace

Voorafgaand aan de Week van de Techniek hebben de deelnemende scholen een opdracht gekregen: de scholen gaan aan de slag afwasborstelrobot. Tijdens de sluiting van de Week van de Techniek zullen de afwasborstelrobots tegen elkaar strijden in een spannende race. Het snelste en mooiste ontwerp zullen worden beloond met een prijs en worden geplaatst in diverse kranten/medio in de regio.

VO-Scholen:

In samenwerking met het Alfa -college gaan ongeveer 150 leerlingen van verschillende VO-scholen uit de regio op bezoek bijeen 25-tal  bedrijven in de gemeenten Hardenberg, Ommen en Coevorden. Met als doel om uit te vinden waar hun interesse ligt en om ze te helpen bij hun verdere beroepskeuze. De leerlingen  hebben allemaal twee bedrijven gekozen uit twee verschillende branches. In  kleine groepjes zullen zij  informatie en een rondleiding krijgen bij de betreffende bedrijven. Ter voorbereiding op dit bezoek gaan de leerlingen informatie vergaren en vragen opstellen over de te bezoeken bedrijven.

Inloopbijeenkomst Wetenschap en Techniek

WETENSCHAP & TECHNOLOGIEMARKT WOENSDAG 29 MAART

Pabo Emmen, dé Wetenschap & Technologie Pabo, organiseert in samenwerking met het Alfa-college Hardenberg  en RTC 2020 op woensdag 29 maart van 14.00-17.00 uur de inloopmarkt Wetenschap & Technologie.  Studenten vanuit de profilering Wetenschap & Technologie geven demonstraties. Ook tal  bedrijven geven demonstraties en er zijn diverse activiteiten.  Groepsleerkrachten van het Basisonderwijs zijn uitgenodigd om deel te nemen aan diverse workshops. Zij kunnen lesideeën op doen en  experimenteren met ledlampjes tot droogijs.

Sluiting

Op vrijdagmiddag 31 maart om 15.30 uur vindt de sluiting plaats van de Week van de Techniek bij het RTC Hardenberg. Tijdens deze middag wordt niet alleen de Week van de Techniek 2017 feestelijk afgesloten, ook kunnen de genodigden kennismaken met alle afdelingen van het RTC en zullen een aantal technische bedrijven zich presenteren. 

Week van de Techniek 2017
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring