Meten, bewegen en construeren tijdens De Grote Rekendag op ‘De Langewieke’

Meten, bewegen en construeren tijdens De Grote Rekendag op ‘De Langewieke’

Woensdag 22 maart hebben alle lessen op De Langewieke in het teken gestaan van het rekenonderwijs. Het was weer ‘De Grote Rekendag’.

Het thema ‘Meten, bewegen en construeren’ werd schoolbreed gestart door het op volgorde leggen van diverse (huis-)nummers. Voorafgaand waren de leerlingen van groep 3 ‘op jacht’ geweest naar diverse getallen in de omgeving. Zij hebben aan iedereen verteld wat die getallen betekenden (huisnummer, nummerbord, prijskaartje), en ze daarna in de juiste volgorde gezet. Daarna ging iedereen zelf aan de slag om de eigen omgeving te verkennen via meet- en meetkundeactiviteiten, en er werd gezocht naar getallen en getalsmatige informatie. De kinderen van groep 1 en 2 zijn bezig geweest met construeren en bewegen, door o.a. een model van het klaslokaal te bouwen met blokken en lego. Tevens hebben zij een blaas-midgetgolfbaan voor wattenbolletjes gemaakt.

In groep 3 en 4 lag de nadruk op het verkennen van de getallenwereld. Dit door onder meer getallen te gooien met pittenzakken en het oplossen van een rekenpuzzeldomino. Ook werd er onderzocht welke getallen iets over jezelf zeggen.

De groepen 5 t/m 8 zijn de hele ochtend bezig geweest met het ontwerpen van een vakantiepark. Er werd een plattegrond gemaakt en meubels werden op schaal ontworpen.

Alle kinderen hebben de hele ochtend enthousiast en hard gewerkt aan hun opdrachten. Al met al was het weer een zeer leuke en vooral ook leerzame ochtend op De Langewieke.

Foto's Bron.

Meten, bewegen en construeren tijdens De Grote Rekendag op ‘De Langewieke’
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring