Furori laat kinderen “ziekte” even vergeten.

Furori laat kinderen “ziekte” even vergeten.

Stichting Furori is opgericht door Zwollenaar Cees Lubbers met als doelstelling om met zijn eigen ontworpen mini race auto’s  zieke kinderen even de kans te geven de zorgen aan de kant te zetten en als kleine Max Verstappens hun rondjes op het Junior track bij het circuit van Assen te racen. Nou racen is niet het juiste woord, maar wel hun rondjes te rijden. Het project is zeker goed doordacht. Om ongelukken te voorkomen kunnen alle auto’s op afstand gelijktijdig stil gezet worden. Maar Cees doet het niet alleen, de voorzitter van de stichting is Eelco Schroor, die kinderarts is aan de Isala kliniek in Zwolle. Hij weet zo heel goed om kinderen op de Furori stichting te wijzen, en ze zo er mee in contact te brengen. Maar ook de grote groep vrijwilligers die belangeloos mee werken zijn onontbeerlijk voor de stichting.  

Op de baan was ambassadeur van Furori en motorcoureur Collin Veijer in de politie auto de baas om alles in goede banen te leiden.

Hier volgt het persbericht van Furori.

Geslaagde eerste Furori Race middag.

Op de Junior Track van het TT circuit in Assen hebben zaterdag 25 maart ruim 25 kinderen genoten van een prachtige middag. Voor kinderen met een ziekte en hun broertjes en zusjes stonden snelle Furori’s klaar. Kinderen laten racen in een mini race-auto om even de zorgen te vergeten en alles van zich af te laten waaien, dat is het doel van de Furori Foundation en dat is vandaag gelukt. Geweldig om al die blije kindergezichten te zien. Op het gezellige “Furoriplein” konden de genodigden even bijkomen van het racen. Onder het genot van lekkere poffertjes, wat drinken of een stuk fruit was dat in het heerlijke zonnetje zeker geen straf. Wat zijn we trots op “onze” coureurs, wat hebben de kinderen het goed gedaan. Met een echte Furori diploma-uitreiking hebben we deze fantastische middag afgesloten. We verheugen ons alweer op de volgende Furori Race middag op 19 april.

Enthousiast geworden over dit mooie goede doel? Kijk dan eens op www.furori.eu   of op onze facebookpagina voor meer informatie over onze stichting.     

Furori laat kinderen “ziekte” even vergeten.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring