Aan de opdracht voldoen

Aan de opdracht voldoen

Tijdens de clubavond van 15 maart hadden de leden van FotoSlag uitgebreid les gehad van clublid/docent Edward Boer over het onderwerp “scherpte en diepte”, één van de meest tot de verbeelding sprekende dingen in de fotografie en tegelijkertijd  één van de meest onbegrepen dingen. Scherptediepte is simpel gezegd: het gebied dat scherp is vanaf een punt dichtbij tot een punt veraf. Scherpte in de diepte zoals de naam al suggereert.

Vanuit het perspectief van de fotograaf is de hele theorie achter het fenomeen scherpte/diepte niet echt van belang. In eerste instantie is het belangrijk dat de fotograaf weet hoe hij of zij met scherptediepte om kan gaan. De praktische informatie over het gebruik van de manieren om scherptediepte te beïnvloeden of te benutten, werd tijdens de ledenbijeenkomst dan ook benadrukt.

Na afloop van de bijeenkomst kregen de leden van FotoSlag een opdracht mee om de theorie in praktijk te brengen, maak een foto me veel en één met weinig scherpte/diepte. De activiteitencommissie van FotoSlag had een perfecte locatie in Balkbrug uitgezocht om aan de opdracht te voldoen. De familie Jansen aan de Zwolseweg heeft een schuur vol verzamelingen, van oldtimers (Mercedes) en brandweerwagens van de voormalige gemeente Avereest tot beeldjes, blikjes en poppen. Zaterdag 25 maart konden 14 leden van de fotoclub zich daar helemaal uitleven. Op de volgende clubavond worden de resultaten besproken.

Op de website van de club www.fotoslag.nl kunt u onder het kopje” nieuws”  foto’s van de leden bekijken. Wilt u ook leren mooi foto’s te maken of lid worden? Via de site van FotoSlag kunt u informatie aanvragen of u aanmelden als lid.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring