Weidevogelbescherming! Waarom doen we dit?

Weidevogelbescherming! Waarom doen we dit?

Het gaat steeds slechter met de weidevogels. Net als elders in Nederland neemt het aantal weidevogels zoals de grutto, kievit, wulp, tureluur  en scholekster ook in onze omgeving  dramatisch af. Steeds minder vaak zien en horen we deze mooie en markante  vogels die horen bij het Nederlandse weide- en akkerbouwgebied. Dit heeft verschillende oorzaken.  Willen we de weidevogels in onze omgeving behouden dan zijn er maatregelen nodig.

Wij, de weidevogelbeschermers van Weidevogelbescherming “AVEREEST” helpen elk voorjaar met zo’n 50 vrijwilligers de weidevogels door de nesten en jongen te beschermen bij werkzaamheden van agrariërs. Dat doen wij in een heel groot gebied, bij ongeveer 200 boeren.

Er is heel veel te vertellen over de weidevogels , de bescherming en de maatregel die wij met elkaar kunnen treffen om deze vogels te behouden .

Maandag 3 april is er een voorlichtingsavond. Janny Spijkerman zal tijdens deze avond aan de hand van een presentatie u hier meer over vertellen.

Waar: In het Kronkelhonk, Kronkelweg 2 in Slagharen
Aanvang: 20.00 uur
De toegang is gratis

Graag aanmelden via grutto20@home.nl , of telefonisch 0654224769. Kijk op de website www.weidevogelbescherming.com voor meer informatie.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring