Nieuws van Rick Dunnik / team HDRacing

Nieuws van   Rick Dunnik  / team HDRacing

Goede eerste training

Onlangs zijn Rick en Harm naar Spanje gereisd om een week te trainen: één dag op het Ricardo Tormo circuit in Valencia en drie dagen op het circuit van Cartagena.
Rick heeft veel kunnen racen en snelle tijden kunnen neerzetten en Harm heeft veel aan de setup van de motor gewerkt. Het is een goede test geweest en met een tevreden gevoel gingen ze terug naar huis.
De training werd georganiseerd door de KNMV Junior Academy, onder begeleiding van bondscoach Barry Veneman en trainer Roy ten Napel. Samen met de andere jonge racers is hard gewerkt aan de voorbereidingen op het nieuwe raceseizoen.
 

Circuit Cartagena

Waarom wordt er eigenlijk in Spanje getraind?
Niet alleen vanwege het weer natuurlijk, want Cartagena is gelegen aan de Middellandse zee. Het circuit van Cartagena is ook een zeer uitdagend en technisch circuit met maar liefst 18 bochten en een hoogteverschil van 9%. Niet voor niets gebruiken veel raceteams uit het WK Superbike, IDM en ONK Cartagena als testcircuit, omdat het daardoor ideale omstandigheden zijn.

Eerste wedstrijd 28-30 april

De eerste wedstrijd in het ADAC NEC kampioenschap is in Assen in het weekend van 28-30 april, tijdens de WSBK.
De komende weken staan in het teken van trainen. Aanstaande zaterdag, 1 april gaat Rick naar Assen met de KNMV Junior Academy. De week erop (8-10 april) naar Misano in Italië, waar de eerste training voor het ADAC NEC kampioenschap gepland staat.
Dit jaar starten drie Nederlanders in de ADAC NEC Standaard: Rick, Jeffrey Buis en Dion Otten.
 De volledige wedstrijdkalender vindt u op www.rickdunnik.com

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring