Expositie kunstenaar Reginald Koé

Expositie kunstenaar Reginald Koé


Reginald volgde begin 60er jaren van de vorige eeuw in Amsterdam een grafische opleiding. Tijdens die opleiding werden regelmatig verschillende musea bezocht, waar toen veel vernieuwende kunst was te zien.
Zijn liefde voor kunst werd erdoor aangewakkerd. Hij werd in 1942 in Amsterdam geboren.
In 1992 kwam hij met zijn vrouw in Drenthe wonen. Schilderen en tekenen deed hij vanaf zijn prilste jeugd.
Begonnen als een enthousiaste amateurschilder, schildert hij al weer meer dan 12 jaar bijna dagelijks. Zijn voorkeur gaat uit naar het werken met olieverf, maar ook pastelkrijt en andere materialen worden af en toe gebruikt. Daarnaast is hij vorig jaar begonnen, met beeldhouwen, etsen en lithograferen, voor de laatste 2 technieken heeft hij inmiddels eigen drukpersen in gebruik.
Gedurende z’n werkzaam leven volgde hij diverse cursussen o.a. : tekenen en schilderen bij het bekende Leidse schildersgenootschap ''Ars Natura''. Verder volgde hij verschillende schilderopleidingen bij binnen- en buitenlandse kunstenaars. Om er enkele te noemen: John Thamm, bekend Amerikaanse portretschilder, de Nederlandse wildlife schilder Dick van Heerde, Gary Jenkins Amerikaanse dier- en bloemenschilder, Joyce Ortner bekend zeegezicht schilderes, en vele anderen.
De laatste jaren exposeert hij regelmatig en neemt hij deel aan kunstmarkten.
Naast het schilderen van dieren, schildert Reginald de laatste jaren intensief zeegezichten op alle mogelijke plekken ter wereld.
Meer informatie en afbeeldingen van het werk van Reginald vindt u op www.redzji.exto.nl

Opening expositie:    de expositie wordt officieel geopend op zaterdagmiddag 1 april  om 14.30 uur in de Gashouder. U bent van harte welkom!
Expositieperiode:      april tot en met juni 2017.
Openingstijden:         de expositie is te bezichtigen op dinsdag- , woensdag- ,  donderdag- , zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.     
Bezoekadres:            de Gashouder, Kalkovencomplex,  Oude Zuidwolderstraat 13, 7701 AZ Dedemsvaart
 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring