Dubbel Wilhelmus tijdens W.K. Superbike in Assen.

Dubbel Wilhelmus tijdens W.K. Superbike in Assen.

Jonathan Rea pakte ook de overwinning in W.K Superbike race 2. Maar teamgenoot Tom Sykes wist hem toch nog bijna op de streep te verschalken, maar Rea bleef hem 0,025sec voor. Nederlandse troef  Michael van der Mark eindigde na een goede race op een 4e plaats. De twee Red Bull Honda ten Kate racingteam coureurs Nicky Hayden en Stefan Bradl eindigden als 9 en10e. In de Supersportklasse was Sofuglu oppermachtig en won in Assen.

In de Superstock 1000 wist Danny de Boer uit Staphorst een geweldige 4e plaats te pakken. Hij wist binnen 4 sec. van winnaar Razgatlioglu te eindigen. De wedstrijd werd door een zware crash van Marvin Fritz ingekort. Volgens de laatste berichten is zij situatie stabiele.

In de World Supersport 300 klasse was het een Nederlands feestje. In een geweldige wedstrijd die van begin tot eind bol van spanning stond won uiteindelijk Scott Deroue vlak voor Glenn van Straalen. Bij de huldiging klonk dus ook het Wilhelmus voor Scott Deroue.

Maar in de ADAC NEC Moto3 M3GP klasse die gezamenlijk met de ADAC NEC Moto3 M3S aan de start verschenen was de grootste sensatie. Maar liefst 4 regionale rijders kwamen hier aan de start. In de ADAC NEC Moto3 M3GP waren dat Walid Soppe van het Freudenberg Racing Team en Ernst Dubbink van het Ernst Dubbink Eveno Racing. Walid had een goede start en pakte de koppositie, maar door een windvlaag raakte hij in de 3e het voorwiel kwijt en ging onderuit. Einde race maar de snelheid zit er zeker wel in. De race van Ernst Dubbing kende wel wat probleempjes. Hij kwam in het begin buiten de baan en moest ver van achteren zich naar voren werken. Dit lukte geweldig en hij kon de aansluiting met de kopgroep krijgen. En met een gecontroleerde race sloeg hij in de laatste ronde genadeloos toe en pakte de overwinning. Dat niet alleen Ernst verrast was met deze overwinning, maar ook de monteur bleek wel dat ze de pet vergeten hadden mee te nemen. Maar dat deed niets te kort aan de feestvreugde binnen het Ernst Dubbink Eveno Racing team. Voor hem klonk voor de tweede keer het Wilhelmus over de Drentse hei. Een geweldige prestatie van de man uit Daarle. In de ADAC NEC Moto3 M3S Klasse kwam teamgenoot  van Ernst  Jeffrey Buis uit samen met Rick Dunnink van het HD racingteam uit Staphorst aan de start. Dat deze twee jonge talenten ook goed aan elkaar gewaagd zijn bleek wel tijdens de race. Ze streden langetijd samen om  plaats 4 en 5. Uiteindelijk eindigde Jeffrey Buis op de 4e plaats en Rick op de 5e, maar bij de weging bleek Jeffrey  500gram te licht bevonden en hij gediskwalificeerd werd. Hierdoor schoof Rick door naar plaats 4. Jammer voor Jeffrey, maar voor Rick een geweldige prestatie. Deze jonge talenten zullen nog veel van zich laten zien.

Dubbel Wilhelmus tijdens W.K. Superbike in Assen.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring