De Wheem viert Fête de la Nature

De Wheem viert Fête de la Nature

Tijdens het landelijke weekend van Fête de la Nature op 20 en 21 mei, verzorg en we vanaf Bezoekerscentrum De Wheem op zondag 21 mei een vlinderexcursie in het Reestdal. Ook is er bij De Wheem tijdens dit weekend van alles te horen en te zien over de Weidevogels en de bescherming daarvan. Fête de la Nature heeft als doel om gezamenlijk de natuur te beleven.

Op zondag 21 mei neemt de speciale Vlindergids je mee door het Reestdal op zoektocht naar prachtige vlinders als het Oranjetipje en het Bonte Zandoogje. De excursie begint om 11.00 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Is het op de excursiedag te koud voor de vlinders om zich te laten zien, dan maken we een heerlijke wandeling door het gebied. Meld je wel even van tevoren aan via onderstaand aanmeldformulier. Bij regen gaat de excursie niet door. De kosten voor deelname zijn € 3, - en voor donateurs is deelname op vertoon van de pas gratis.

Janny Spijkerman van de weidevogelbescherming ‘Avereest’ is tijdens dit weekend beide dagen aanwezig in De Wheem. Zij presenteert het nut en de noodzaak van de inzet van vrijwilligers om de weidevogels te beschermen en vertelt hoe belangrijk de samenwerking is tussen boer, loonwerker en vrijwilliger. Maar ook hoe je zelf vrijwilliger kan worden en hoe belangrijk het is om ook jonge mensen hiervoor te werven.

Het bezoekerscentrum is tijdens dit weekend geopend op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Je bent van harte welkom voor een heerlijke kop koffie of thee met de befaamde Reestdalkoek.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring