Giant Tiger Hooch & Swamp Blues Revelation in De Gashouder

Giant Tiger Hooch & Swamp Blues Revelation in De Gashouder

Laatste concert van dit seizoen: het dak gaat eraf!

De mannen van Giant Tiger Hooch maken er geen geheim van, dat ze flink gejat hebben van legendes als John Lee Hooker en RL Burnside. Leentjebuur spelen bij zulke grote jongens gebeurt vaker, zelfs door gerenommeerde bands die overal te wereld grote stadions platspelen. Het gebeurt alleen zelden met de drive en het enthousiasme van deze vier Amsterdammers, die volgens Oor 'De Meest Ondergewaardeerde Band van Nederland' vormen.

Giant Tiger Hooch stond al eerder in de Dedemsvaartse Gashouder. En voor zover het dak eraf kon gaan, vloog het ook daadwerkelijk door de lucht. Op zich niet zo verwonderlijk, want de reacties op het meeste recente album van Giant Tiger Hooch, Panda! Panda! Panda!, waren al een vingerwijzing. 'Ouwe rhythm & blues - Van Morrison's Them, The Animals, The Rolling Stones in hun turbulente beginjaren - wordt gemengd met rauwe garagerock, een heleboel lol en, jawel, puur vakmanschap.' Of deze: 'Snoeiharde gitaren, swingende melodieen en pakkende songs sleuren je mee met overweldigende energie en een hoop speelplezier.' Of deze, van Nieuwe Revu: 'Een stomp in je maag, en een vuist in de lucht.' En niet te vergeten: 'Een brullende Giant Tiger springt je tegemoet, om je vervolgens met uitgestoken klauwen meedogenloos bij de kladden te grijpen.'

Ginat Tiger Hooch deelt op 9 juni overigens het podium in De Gashouder met Swamp Blues Revelation. Oók al een band die eerder al de mooie venue op het Kalkoventerrein volledig platspeelde. Het blues/rock kwartet uit Dedemsvaart speelt voornamelijk eigen materiaal en staat hoe dan ook garant voor een moddervet en dampend optreden.

De Gashouder  9 juni / Zaal open om 20:00 uur / Aanvang concert 21:00 uur

Giant Tiger Hooch & Swamp Blues Revelation in De Gashouder
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring