Teveel geluid bepaald OW cup op TT circuit Assen.

Teveel geluid bepaald  OW cup op TT circuit Assen.

De gemoederen liepen dit weekend hoog op bij diverse teams tijdens de OW cup op het circuit van Assen. Niet de races maar het geluid bepaalde de stemming op en rond het circuit. Waar de waarheid ligt laten we in het midden, maar ѐѐn ding is zeker het komt de motorsport niet ten goede. Maar nu na de races van zaterdag. Als eerste kwam Patricia Kok van het Start racing team uit Nieuwleusen in de NK procup 600 aan de start.  Zij had keurig getraind en vertrok van P10. De start was niet goed waardoor ze een paar plaatsen terug viel, maar ze kreeg het ritme goed te pakken en schoof weer door naar voren. Tot ze in de 5e ronde de voorkant van de motor kwijt raakte en onderuit ging. Einde wedstrijd voor Patricia.

In de NK Supercup 600 kwamen de meeste regionale rijders aan de start waaronder de gebroeders Wienen van het Oosterveen’s olie racing team uit Nieuwleusen Danny vd Sluis en Eduard Troost uit Staphorst. In deze klasse waren de problemen met het geluid, waardoor  Joël Wienen in de tweede kwalificatie  met te veel geluid van de baan werd gehaald. Hierdoor vertrok hij van P12 terwijl broer Manuël van de 10e  plaats vertrok. De snelste in de kwalificaties was zondermeer Jaimie Sikkelerus, maar doordat hij 2 keer met teveel geluid van de baan werd gehaald mocht hij niet aan de wedstrijd deelnemen. Dit betekende dat Danny vd Sluis van een prachtige P3 mocht vertrekken. Eduard Troost vertrok van P22. In de wedstrijd ontstond gelijk een kopgroep van Thijs Peeters, Coen Bouwmeester en Danny van der Sluis. Deze 3 gaven elkaar geen cm ruimte Maar in de laatste ronde stak Danny nog even voorbij Coen en wist zo als 2e over de finish te komen. Ondanks dat Manuël Wienen schakel problemen had eindigde op een 7e plaats, broer Joël eindigde net achter hem op plaats 8. Eduard Troost moest genoegen nemen een 16e plaats.

In de NK Supercup 1000 waren alle ogen gericht op Start coureur Ricardo Brink. In de eerste kwalificatie blies hij zijn blok op. Maar gelukkig wisten ze nog een nieuwblok op de kop te tikken, met het gevolg dat de monteurs tot diep in de nacht aan het sleutelen waren om toch aan de start te kunnen verschijnen. Met P3 in de tweede kwalificatie  zag het er goed uit, maar uiteindelijk startte hij vanuit de pitstraat door technische problemen tijdens de outlap en wist zich tijdens de race vanaf de laatste tot aan de tiende plek naar voren te vechten. Maar zeker was het een tegenvaller voor Ricardo. Met regerend NK kampioen Maarten Bekker wil het nog niet echt lukken. Hij startte vol vertrouwen van P6, maar viel iets terug. Ondanks de slechte start werkte hij zich uiteindelijk nog naar P4. 

Teveel geluid bepaald OW cup op TT circuit Assen.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring