Buurtgeluk helpt huurders met leefbaarheidsinitiatieven

Buurtgeluk helpt huurders met leefbaarheidsinitiatieven

OMMEN – Woningstichting De Veste start met het nieuwe initiatief Buurtgeluk. Buurtgeluk is een fonds waar huurders een beroep op kunnen doen  wanneer zij de leefbaarheid in hun buurt of dorp willen vergroten. Op donderdag 15 juni nodigt de woningcorporatie huurders uit om hun ideeën te delen tijdens de Dag van het Buurtgeluk. 

Wat is Buurtgeluk?

Met Buurtgeluk wil De Veste haar huurders stimuleren om met elkaar ideeën en initiatieven te bedenken die het woongeluk in hun straat, buurt of wijk duurzaam en blijvend vergroten. Geen eenmalige dingen als een straatbarbecue, buurtfeest of speelmiddag voor kinderen. Maar wél bijvoorbeeld het oprichten van een buurtcommissie, een centrale ontmoetingsplek met leuke bankjes, een gezamenlijke moestuin of een buurtspeeltuin. Voor de uitvoering van zulke ideeën is natuurlijk geld nodig. Als die de leefbaarheid in de woonomgeving blijvend verbeteren, geeft De Veste vanuit Buurtgeluk haar huurders een financiële bijdrage. Zodat zij met elkaar aan de slag kunnen om hun plannen te realiseren.

Dag van het Buurtgeluk

De Veste heeft 15 juni uitgeroepen tot de Dag van het Buurtgeluk. Samen met huurders wil de woningcorporatie op die dag zoveel mogelijk ideeën en initiatieven verzamelen, als eerste aanzet voor de invulling van Buurtgeluk. Wijkconsulenten zijn op die dag in op verschillende plekken in het Vechtdal aanwezig om met huurders in gesprek te gaan over hun ideeën. Iedereen  is van harte welkom daarbij aanwezig te zijn op donderdag 15 juni. Kijk op www.veste.nl/dagvanhetbuurtgeluk om te zien op welke locaties zij staan.

Waarom Buurtgeluk?

De Veste zet zich in voor een duurzame en bewuste samenleving met liefde voor de medemens. Een trotse samenleving ook, waarin iedereen in zijn of haar kracht staat en een zo groot mogelijke positieve bijdrage kan leveren aan het eigen geluk en dat van anderen. Dat is de droom van de woningstichting, de reden waarom haar medewerkers iedere ochtend hun bed uitkomen en doen wat ze doen. Daarom is Buurtgeluk in het leven geroepen. 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring