Schilderscollectief “friends-art” exposeert in de GASHOUDER te Dedemsvaart

Schilderscollectief  “friends-art”    exposeert in de GASHOUDER te Dedemsvaart

Schilderscollectief  “friends-art”     exposeert in de GASHOUDER te Dedemsvaart   van 1juli t/m eind september 2017.

  Al bijna 20 jaar bestaat het schilderscollectief      “friends-art”      opgericht in 1998 door      Cor Oudshoorn, Fred van Dijk en Piet van Walsem.       Vele uren werden sindsdien doorgebracht  in het atelier in Dedemsvaart en er werden veel schilderijen geproduceerd. De kunst van het drietal bleef niet onopgemerkt. De afgelopen jaren werd al menigmaal door de creatieve vrienden geëxposeerd, gezamenlijk maar ook afzonderlijk.

Binnenkort treedt “friends-art” weer als collectief naar buiten.

Zangeres Cindy Oudshoorn opent Zaterdag 1 juli om 14.30 de expositie van friends-art     in  de Gashouder, Oude Zuidwolderstraatweg 13,  Dedemsvaart. Bij het vocale gedeelte, wordt zij op piano begeleid door Fred van Dijk.

Fred van Dijk was gedurende 34 jaar leraar in het basisonderwijs te Dedemsvaart.  Fred experimenteert graag met materialen, verf en vorm “Als ik twee of driemaal iets op dezelfde  manier gemaakt heb, dan ben ik toe aan een nieuwe uitdaging” . Voor Fred mag elk  materiaal als ondergrond, hij werkt met rollers paletmes, kwast of z’n vingers, maar vooral met  veel verf!

Piet van Walsem  is woonachtig in Hoogeveen en heeft les gehad van Rob Hessels en  Dick van Heerde. Piet werkt vooral met olieverf op doek en het liefst lekker ruig met palletmes en kwast. Piet houdt zowel van abstract als realistisch  en figuratief en natuurlijk heel kleurrijk.

Cor Oudshoorn exploiteerde samen met zijn vrouw Ineke vele jaren een drogisterij in Dedemsvaart. Cor heeft les gehad van Rob Hessels en Dick van Heerde en heeft zich in de loop der jaren als autodidact verder ontwikkelt. Hij is vooral geïnspireed door de surrealistische schilderswijze van Salvador Dali. Iets wat niet lijkt te kunnen, kan toch bijhem in het schilderij.

EXPOSITIE openingstijden:                                                                                                                    

de expositie is te bezichtigen op dinsdag-, woensdag-, Donderdag-, Zaterdag- en zondagmiddag

van 14.00 tot 17.00 uur  

Toegang tot de expositie is vrij

Schilderscollectief “friends-art” exposeert in de GASHOUDER te Dedemsvaart
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring