Start Racing had een leerzaam weekend met val.

Start Racing had een leerzaam weekend met val.

Vorige week donderdagavond was iedereen in Oschersleben (Dtl) aangekomen en werd hun hospi opgebouwd en ingericht. Op de vrijdag hadden ze een 6-tal sessies voor zowel Ricardo Brink als voor Patricia Kok. Dit weekend kwam Jens Schulze hun team versterken voor de data en het afstellen van de motor. Dit pakt heel goed uit en elke sessie vlogen de tijden voor beide coureurs naar beneden. Op de zaterdag begonnen ze met een vrije training. Patricia en Ricardo gingen verder waar ze op de vrijdag zijn gebleven en de tijden werden verder aangescherpt. Tijdens Q1 klokt Patricia de 10e tijd met 1.40.9. Ricardo kwam tot de 2e tijd met 1.29.2. Tijdens de 2e kwalificatie wist Patricia een tijd te rijden van 1.39.2. Dit was goed voor de 10e start plaats in de ProCup. Ricardo wist zijn tijd niet te verbeteren maar behield wel zijn 2e startplaats.

Zondagmorgen stonden voor beiden een warm up van 10 minuten op de lijst. Even warmdraaien voor de dubbele races die komen ging. Aan de temperatuur lag het niet, die kwam wel op 25+. Om 11.40 uur beet Patricia de spits af. Zij starte in een vol startveld omdat de Supercup en Procup een gezamenlijke race hadden. Ze kwam goed van de plaats en wist zich goed te handhaven tussen de andere coureurs. Helaas was er een valpartij in de 1e ronde en al gauw werd de race afgebroken door een rode vlag situatie. Korte tijd later volgde er een herstart over een korte sprintrace. Ook deze start was goed en ze kwam al snel in haar raceflow en haar ronde tijden gingen naar beneden tot een tijd van 1.38.0. Ze positioneerde zich op de 11e plaats in de ProCup en wist dit goed vast te houden tot aan de finish. En toen volgde de 1e race van Ricardo. Zijn start was niet goed en duikt als 6e de eerste bocht in. Nadat hij een paar man had ingehaald, kon hij op jacht naar de nummer 2. Hij wist zijn rondetijd aan te scherpen tot 1.27.8. Na 5 ronden wist hij de 2e plaats te bemachtigen maar was het gat naar de nr 1, Nigel Walraven, te groot. Toen de finishvlag viel, werd Ricardo dan ook als 2e afgevlagd.

De 2e race was Patricia ook weer goed van de plaats en net als bij de 1e race volgde er in de 1e ronde weer een rode vlag ivm een valpartij. Dus weer een herstart. Ook dit keer kwam ze goed weg en kwam als 9e van de ProCup door. Dit werd voor haar ook de einduitslag. Ricardo was bij de 2e race goed van start gegaan en dook als 2e de eerste bocht in. Doordat hij wijd ging, viel hij echter terug naar de 3e plaats. Na de 3e ronde kwam hij op start/finish door een slipsteam naar de 2e plaats. Maar als Ricardo de 1e bocht wil insturen, had hij te veel snelheid en ging hard onderuit. Gelukkig stond hij wel weer op maar er volgde wel een rode vlag. Ricardo was OK. Achteraf bleek dat zijn pinkje even uit de kom was geweest en weer terug geschoten was. De 2e race werd gewonnen door Nigel Walraven, gevolgd door Cliff Kloots. Nu alles weer paraat maken voor zaterdag 1 juli, de 501 KM endurance op het TT circuit van Assen, samen met Frank Nieman.

Foto's Bron

Start Racing had een leerzaam weekend met val.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring