Waardevolle leefbaarheidsideeën tijdens de Dag van het Buurtgeluk

Waardevolle leefbaarheidsideeën tijdens de Dag van het Buurtgeluk

OMMEN – Huurders uit verschillende buurten, waardevolle  leefbaarheidsideeën en een goed gesprek. Dat waren op 15 juni de ingrediënten tijdens de gezellige ‘Dag van het Buurtgeluk’. Wijkconsulenten van woningcorporatie De Veste stonden op verschillende locaties in het Vechtdal waar huurders hun ideeën en initiatieven konden bespreken die blijvend bijdragen aan de leefbaarheid in de wijk.

Verschillende leefbaarheidsideeën

In Ommen, Dedemsvaart, Balkbrug, Hardenberg, Lemelerveld en Beerzerveld werden waardevolle gesprekken tussen huurders en wijkconsulenten van De Veste gevoerd. Mensen kwamen met vragen over Buurtgeluk en ook om concrete leefbaarheidsideeën te bespreken. Zoals bankjes om het ontmoeten te bevorderen, speelveldjes voor kinderen, een gemeenschappelijke moes- en een bloementuin. Ook werd er gesproken over een veranda of overkapping in de binnentuin van een seniorencomplex. Stuk voor stuk mooie initiatieven die in de toekomst meer vorm gaan krijgen.

Buurtgeluk, een blijvend leefbaarheidsfonds

De dag van het Buurtgeluk werd georganiseerd als aftrap van Buurtgeluk, het nieuwe leefbaarheidsfonds van De Veste. Met Buurtgeluk wil De Veste haar huurders stimuleren om samen met buren ideeën te bedenken die duurzaam bijdragen aan de leefbaarheid in hun wijk. Buurtgeluk is een blijvend leefbaarheidsfonds. Initiatieven kunnen het gehele jaar via de website van de woningcorporatie ingediend worden op www.veste.nl/buurtgeluk

Waardevolle leefbaarheidsideeën tijdens de Dag van het Buurtgeluk
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring