3 jarige samenwerking Stichting Welluswijs en Bibliotheek Hardenberg.

3 jarige samenwerking Stichting Welluswijs en Bibliotheek Hardenberg.

Kinderopvang en Bibliotheek intensiveren samenwerking met betrekking tot voorlezen en (taal)ontwikkeling van jonge kinderen.

Nadat een medewerkster van de bibliotheek Dedemsvaart maandag 3 juli 2017 de twee directeuren had ontvangen ondertekenden de Peter-Paul Rijnkels  (Stichting Welluswijs) en Eddy Evers (Bibliotheek Hardenberg) in bibliotheek te Dedemsvaart een samenwerkingsovereenkomst voor 3 jaren onder de noemer ‘Boekstart in de Kinderopvang’. Met name ten aanzien van De Pretstek in Dedemsvaart wordt de samenwerking intensief aangepakt. Dat betekent naast een collectie nieuwe boeken in de kinderopvanglocatie ook scholing en ondersteuning voor de pedagogische medewerkers met betrekking tot taal, voorlezen en nieuwe boeken.

Voorlezen: elke dag een feest bij de kinderopvang én thuis! Dat begint al van kleins af aan, vanaf 0 jaar. Kinderen kunnen 1000 nieuwe woorden per jaar aanleren als zij in elk geval 15 minuten per dag worden voorgelezen. Bibliotheek en kinderopvang willen ook graag samen ouders stimuleren (meer) voor te lezen.

Kinderopvangorganisatie De Dassenburcht doet ook mee met ‘Boekstart in de Kinderopvang’. De Dassenburcht heeft in mei reeds de samenwerkingsovereenkomst met Bibliotheek Hardenberg ondertekend.

Zo krijgt het project Boekstart, waarbij ouders van baby’s via het consultatiebureau een brief van de gemeente ontvangen voor lidmaatschap van de bibliotheek en een eerste boekenkoffertje, een vervolg in samenwerkingsverbanden en gezamenlijke activiteiten.

3 jarige samenwerking Stichting Welluswijs en Bibliotheek Hardenberg.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring