Vroomshooper Marko Smelt vertrokken voor monster fietstocht naar Taiwan. ( Update1)

Vroomshooper Marko Smelt vertrokken voor monster fietstocht naar Taiwan. ( Update1)

DE 2E DAG.

4 juli 2017 - Valkenburg, Nederland

Vandaag ben ik lekker opgeschoten. Heb mijn tentje opgezet op camping de Bron. In good old Valkenburg. Heb hier nog wel erg mooie herinneringen uit mijn jeugd. Hahaha. Voor 2 jaar terug,ook nog een nacht gestaan,ivm het Duchenne Heroes gebeuren. 
Even lekker wat eten en daarna lekker rust pakken. Morgen gaat het richting Duitsland. 
En dan zeg ik vaarwel tegen Holland. 

Maandag 3-7-2017 vertrok de bijna 47 jarige singel  Marko Smelt vanuit Vroomshoop voor een uitdagende expeditie. Marko ie een echte sportman die veel fietst, met name ook voor goede doelen zoals Duchienne. Zo heeft hij ook al vele km in Frankrijk afgelegd. Maar hoe kom je er dan bij om op de fiets naar Taiwan te gaan. In het kort is het zo dat Marko ongeveer 9 jaar  geleden via een datingsite  in contact kwam met Jacqueline uit Taiwan, wat resulteerde in een relatie. Toen 8 jaar geleden de vader van Marko kwam te overlijden was zij voor de fam. maar met name voor de moeder van Marko een geweldige steun. Maar de relatie hield geen stand. De vriendschap met Marko, de fam. Smelt en Jacqueline was zo echt, dat Marko met zijn moeder  een aantal jaren geleden 3 weken op vakantie naar Jacqueline in Taiwan gingen, niet wetende dat  moeder Smelt  niet lang na dit bezoek ook kwam te overlijden. Het deed de fam. zo goed dat ze toch nog haar steun had ontmoet.  Inmiddels is Jacqueline gelukkig getrouwd. Door goede band en vriendschap kwam Marko op het idee om op de fiets naar Taiwan te gaan. Een tocht van 10.000 km.

De tocht die via Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Iran, Pakistan Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, China en dan Taiwan gaat zal ongeveer  een halfjaar duren. Op de vraag aan de in Dedemsvaart wonende zus van Marko (Harriet Smelt) hoe de fam. over deze bijzondere tocht denken was haar antwoord  “Een hele uitdaging en avontuur wat hij aangaat, we staan ook volledig achter zijn reisdoel. Ook wel  spannend om dat hij door Iran, Pakistan, Turkmenistan fietst. Maar Marko is helder van geest weet waar hij aan begint. Hij heeft ook veel ervaring van andere wereld reizigers opgedaan. En weet waar hij aan begonnen is, dat geeft ons ook weer een geruststelling. Goed voorbereid is het halve werk. De grootste angst die Marko heeft is dat zijn fiets gestolen wordt” Op de vraag hoe zen met hem in contact blijven weet ze te vertellen dat ze Marko via zijn reisblog blijven volgen. Appen zal niet altijd lukken, vandaar Marko een GPS telefoon heeft, die hij via de fiets op kan laden, want ja we willen wel weten waar hij is. Inmiddels zit de eerste dag er op en is Marko in Milsbeek aangekomen, waar hij overnacht. Hier volgt zijn eerste blog.

HET VERTREK.

3 juli 2017 - Milsbeek, Nederland

Vandaag was het dan eindelijk zover. Mijn lang gekoesterde droom, komt ten uitvoer. Het voelde de laatste dagen allemaal wat vreemd en onwennig aan. En dan ook nog al die aandacht. Dat ben ik ook niet gewoon, haha. Wilde iedereen bedanken die mij zondagavond en vanmorgen hebben uitgezwaaid. Echt dat voelde als een omschrijvelijk moment!! Geweldig. Eenmaal op de fiets ging het eindelijk best lekker. Voelde erg goed. Na ongeveer 120 km en een flinke tegenwind, kwam ik op mijn bestemming aan. Blijf vannacht slapen bij mijn fietsmaat in Milsbeek. Morgen gaat het richting Valkenburg, Zuid Limburg.

www.dedemsvaartinvogelvlucht.nl zal proberen dagelijks u op de hoogte te houden.

Marko we wensen jou een goede en veilige reis toe. Je bent een topper.

Foto’s en video: Harriet Smelt (bedankt)

Vroomshooper Marko Smelt vertrokken voor monster fietstocht naar Taiwan.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring