Vroomshooper Marko Smelt vertrokken voor monster fietstocht naar Taiwan. (dag 3 en 4)

Vroomshooper Marko Smelt vertrokken voor monster fietstocht naar Taiwan. (dag 3 en 4)

We hebben camping de Bron achter ons gelaten. Via Bocholtz in Zuid Limburg,Duitsland in gefietst. Het weer is inmiddels een stuk warmer. 30°C+.
Het fietsen gaat lekker. Kan mooi doortrappen. Maar het laatste stuk naar Altenahr,moet ik toch nog een flink aantal h.m. overwinnen. Met zo'n zware reisfiets is dat vrij pittig. Eenmaal op de camping,heb ik vrijwel geen tijd om te douchen,eten en om de tent op te bouwen. Er staan bijna alleen maar Hollanders.... En zit willen natuurlijk allemaal weten wat ik aan het doen ben. Zo'n vent helemaal bepakt op een fiets. Zo blijkt dat er ook volk uit Oudleusen aanwezig te zijn. Gelijk word er mij een kop koffie aangeboden.Lekker hoor ,na 125 km fietsen. Nog even doorpraten,en we zijn nog familie van elkaar ook haha. 
Tussendoor is het mij ook nog gelukt on te douchen,eten en de tent op te zetten. 
Lekker slapen en morgen weer met frisse moed verder. 
De volgende morgen mijn boeltje weer opgepakt. Bespeur al enige mate van vordering. De Oudleusenaars nog ff vaarwel gezegd. En daar gaan we weer op de Santos. Nu gaat het richting Eisenbachtal. Een camping zo'n 10 km achter Montabaur. Voor de chauffeurs onder ons,vlak aan de 3 thv Limburg Lahn. Nu wordt het toch serieus klimmen,stukken van meer dan 10% zijn geen uitzondering. Met als toetje,een zware onweersbui in Montabaur. Wow,echt heftig. Schuilen in een bushaltehokje is geen echte aanrader.  Hagelstenen,hagelstenen ter grote van knikkers en een soort van wervelwind,komt over mij heen. De straat staat in een mum van tijd blank en veranderd in kolkende rivier. Maar het weer knapt weer op. En spring weer op de fiets voor de laatste 10 km. Onderweg wemelt het van de brandweer en politie. Het is een complete chaos. Omgewaaide bomen,complete daken zijn van gebouwen gerukt. 
Op de camping heeft het weer minder huis gehouden. En wordt hartelijk ontvangen door de eigenaar. Met een paar woorden nederlands,wordt mij een slaapplaats in de kelder aangeboden. Mooi toch! Nu eerst ff koffie. Morgen weer verder. Hanau wordt waarschijnlijk get eindpunt.

Foto's: Marko Smelt

Vroomshooper Marko Smelt vertrokken voor monster fietstocht naar Taiwan. (dag 3 en 4)
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring