Ongeval Truckersfestijn Balkbrug domper voor organisatie. (Update 2)

Ongeval Truckersfestijn  Balkbrug domper voor organisatie.  (Update 2)

Update: Ongeval bungeejump-attractie Truckfestijn Balkbrug

We hebben bericht gehad vanuit het ziekenhuis; het slachtoffer heeft meerdere botbreuken, zover we nu weten geen ernstig (hersen-)letsel. 
De activiteiten voor vanavond en morgen zullen doorgaan.

Bij het Truckfestijn in Balkbrug is vanmiddag een 27-jarige man uit Dedemsvaart gewond geraakt bij een ongeluk met een bungeejumpattractie. De man is, door nog onbekende oorzaak, uit de hijsbak gevallen van een hoogte van zeven tot tien meter. Het slachtoffer is gewond geraakt aan hoofd en schouder. Voor de zekerheid is een traumahelikopter geland, maar deze bleek uiteindelijk niet nodig. Hoewel niet exact duidelijk is wat er is gebeurd, heeft de eigenaar van de attractie gehoord dat iemand uit een hijsbak is gevallen nadat 'er iets gescheurd is'. De attractie is van evenementenbureau Action Events uit Heemstede. De eigenaar is onderweg vanuit Haarlem naar Balkbrug om zich op de hoogte te laten stellen van het ongeval. Volgens de eigenaar 'is er iets gescheurd'. Ook de organisator van het Truckfestijn bevestigt het ongeval, maar is op dit moment te aangeslagen om een eerste reactie te geven.

Drop Zone

De bewuste attractie: de Drop Zone, stelt deelnemers in staat om van een twintig meter hoogte een vrije val te beleven. Het speciale valblok, met een magneet-techniek, zorgt ervoor dat de deelnemers op tijd afgeremd worden voor een veilige en zachte landing. Deze Drop Zone wordt uitgevoerd vanuit een vijfmansbak die aan een kraan is bevestigd.

Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren en er behoefte aan hebben, wordt slachtofferhulp aangeboden op het terrein.

Het ongeluk gebeurde aantal minuten na de opnames van de gefilmde sprong.

Getuigen

De politie roept getuigen op zich te melden. Ook wordt er gevraagd om beeldmateriaal van het ongeluk

Bron R.T.V Oost

De organisatie betreurd dit ongeval ten zeerste en over het verdere verloop van het evenement is de organisatie in overleg met gemeente en hulpdiensten.

Er is op dit moment slachtofferhulp aanwezig voor de mensen op het terrein die het ongeval gezien hebben en hier behoefte aan hebben. Mochten er mensen zijn die al vertrokken zijn en alsnog hier behoefte aan hebben, dan kunnen zij vanaf maandag contact opnemen met Slachtofferhulp via telefoonnummer: 0900-0101.

 

 

Ongeval Truckersfestijn Balkbrug domper voor organisatie.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring