Vroomshooper Marko Smelt vertrokken voor monster fietstocht naar Taiwan. (Update 7/9 Juli)

Vroomshooper Marko Smelt vertrokken voor monster fietstocht naar Taiwan. (Update 7/9 Juli)

9 juli 2017 - Wertheim, Duitsland

7 juli

Heb lekker geslapen,in de woonkelder. Mijn fietsbroek is nog niet helemaal droog,maar trek deze toch maar aan. Gisteren was het werkelijk noodweer en ben danig nat geworden. Maar vandaag lijkt het een mooie stralende dag te worden. Het boeltje weer gepakt. Nog snel een kop koffie en een broodje naar binnen. De hr Wolf gedag gezegd (eigenaar van de camping) Snel spring ik op de fiets. Daar gaan we weer,de wijde wereld in. Inmiddels is het al behoorlijk warm aan het worden,35 °C. Maar de rijwind geeft mij toch een beetje verkoeling. Maar na een poos op de fiets,wordt de snelheid fors minder. Met een slakkengang neem ik de bulten,waar maar geen eind aan lijkt te komen. Maar dan toch. Ik begin met dalen. Lekker hoor! Na 104 km en 1050 hm,ben ik dan toch waar ik wil zijn. Campingplatz Nizza in Hanau. Lekker aan de rivier de Main. Het valt mij op,dat er veel Nederlandse schepen varen. Dacht ik eindelijk een nederlandse vrije camping gevonden te hebben...,kom ik ze toch nog tegen. Haha. 


8 Juli. 
Compimenten voor de Duitsers. Ook op deze camping in Hanau werd ik hartelijk ontvangen. Nu wordt het weer tijd om gedag te zeggen. 
Snel weer op de Santos. Via Hanau fiets ik richting Afschaffenburg. Dit lijkt echt leuke stad te zijn. Na Afschaffenburg wordt het wederom klimmen. Maar deze klimmen lopen vrij lekker. Ze zijn wat minder stijl. Na weer lekker te hebben gedaald,bereik ik de camping in Wertheim. Vlak aan de 3.
Vroeger kwam ik vrij veel bij de Maxi autohof. Deze zit vlakbij de camping. Goede oude tijd,als chauffeur bij Dasko.
De camping blijkt vol te staan met wederom......,ja hoor....,nederlanders. Hahaha. 
Zet m,n tentje op,lekker onder een boom. Met 36°C is dat geen overbodigde luxe. 
De buren lijkt een "ouder"echtpaar uit 's Heerenberg te zijn. Ze zo'n erg gastvrij en vriendelijk. Ze zijn op de terugreis. Paar weken Gardameer. Ik word getrakteerd op koffie en italiaanse koekjes. Ze kijken vol verbazing,als ik ze vertel over mijn reisplan. En raken er maar niet over uitgepraat. 
Maar ik moet toch eerst ff douchen en eten. 
Bij het restaurant is het goed toeven. Erg lekker eten voor een prima prijs. 

Zondag 9 juli. 

Dit is mijn eerste rustdag. Wederom word ik getrakteerd op koffie en brötchen. Mijn buren mogen mij wel. Dan moet ik Erwin maar helpen met aankoppelen met de caravan. Zwaai Erwin en Christa nog even uit,en daarna gaan ze op weg. 
Heb de zwembroek niet voor niets meegenomen. Ga even lekker de Main in. 
Morgen gaat het richting richting Nürnberg.
Nu nog even genieten van mijn vrije dag.

Vroomshooper Marko Smelt vertrokken voor monster fietstocht naar Taiwan. (Update 7/9 Juli)
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring