Snelste ‘shopping cart’ ter wereld gaat voor ronderecord tijdens GAMMA Racing Day

Snelste ‘shopping cart’ ter wereld gaat voor ronderecord  tijdens GAMMA Racing Day

Tijdens de GAMMA Racing Day komt een niet bepaald standaard bouwmarktkarretje in actie. Op zaterdag 5 en zondag 6 augustus komt wereldrecordhouder Matt McKeown in actie met zijn ‘World’s fastest shopping trolley’ voor de traditioneel volgepakte tribunes om een ronderecord, voor winkelkarretjes weliswaar, te vestigen op de beroemde TT-baan.

‘Wacky Racer’

De Britse ontwerper Matt McKeown uit Plymouth kan met recht een ‘Wacky racer’ genoemd worden. Niet alleen kwam hij op het idee om  een achtergelaten gebruikte boodschappenkar te voorzien van een straalmotor uit een Chinook helicopter en een set Go Kart wielen, daarna trok hij zijn motorpak aan om onverschrokken de topsnelheid van zijn uitvinding uit te proberen! McKeown racete met zijn winkelwagen met straalmotor de recordboeken in toen hij het ‘Guinness World Record for fastest shopping cart’ vestigde met een gemiddelde snelheid van 113,298 kilometer per uur. Dat is in zijn thuisland sneller dan de toegestane snelheidslimiet op de openbare weg. Tijdens de GAMMA Racing Day komt Matt met zijn recordkarretje in actie voor een zo snel mogelijke rondetijd op de beroemde MotoGP-baan.

GAMMA’s gratis racedag staat te boek als het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Met het GRATIS toegangsbewijs verkrijgbaar vanaf juni bij onder meer GAMMA Bouwmarkten en op www.gammaracingday.nl trakteert de GAMMA Racing Day op professionele racedagen met een unieke sfeer. Kaarten voor de paddock zijn online verkrijgbaar vanaf 5 Euro voor de vrijdag tot 25 Euro voor het hele weekend. Kinderen tot 12 jaar hebben GRATIS paddocktoegang.

Snelste ‘shopping cart’ ter wereld gaat voor ronderecord tijdens GAMMA Racing Day
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring