VoorleesExpress Hardenberg zoekt vrijwilligers

VoorleesExpress Hardenberg zoekt vrijwilligers

Kinderen die op jonge leeftijd voorgelezen worden, kennen veel meer woorden dan kinderen die niet worden voorgelezen. De kans dat zij beter presteren op school is daardoor aanzienlijk groter. Een taalachterstand op jonge leeftijd is daarentegen vaak moeilijk in te halen. Komend schooljaar gaat daarom weer het leesbevorderingsproject de VoorleesExpress in Hardenberg van start.
De VoorleesExpress is een project waarbij vrijwilligers voorlezen bij gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar. Zo stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen en verrijken ze de leescultuur in huis. Het leesplezier staat daarbij centraal: samen lezen is leuk en gezellig! De VoorleesExpress in Hardenberg is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die gezinnen hierbij willen helpen. Uw inzet kan net het verschil maken! In september vindt de scholing en voorbereiding plaats, het voorlezen start in de eerste week van oktober.
Voorlezer
Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer komt de voorlezer wekelijks bij het gezin thuis, op een vast moment dat samen wordt afgestemd. Daarin wordt de voorlezer begeleid door een coördinator. Daarnaast worden de voorlezers door de Bibliotheek getraind in het interactief voorlezen en boekkeuze.
Wie belangstelling heeft voor dit leuke vrijwilligerswerk kan zich via de mail melden bij de coördinator van de VoorleesExpress in Hardenberg Ans Derksen. Het mailadres is 
voorleesexpress@bibliotheekhardenberg.nl  of ans.derksen@bibliotheekhardenberg.nl
De VoorleesExpress is een landelijk project en wordt in Overijssel uitgevoerd door de lokale Bibliotheek. Voor meer informatie kunt u terecht in de bibliotheek van Hardenberg.
Meer algemene informatie is te vinden op www.voorleesexpress.nl

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring