Marko Smelt verlaat Oostenrijk en trekt Hongarije in.

Marko Smelt verlaat Oostenrijk en trekt Hongarije in.

Wereldreiziger op de fiets uit Vroomshoop kreeg te maken met hoge temperaturen. Hier volgt zijn reis verslagen van de dagen 17/18 en 19 juli 2017.

17 juli 2017

Gisteren kennis gemaakt met Ab. Deze man is al 70. Kom best veel fietsers tegen, die al op leeftijd zijn. Ab is van plan om via Praag naar huis te fietsen. Mag ik nog even een foto maken? Is zijn vraag. Natuurlijk mag dat, geen probleem. Na het fotomoment stap ik op de fiets. Via de veloroute 6, gaat het richting Wenen. Omdat deze route duidelijk staat aangegeven, maak ik geen gebruik van de gps. Na een paar uurtjes kom ik aan in Wenen. Maar heb net voor deze stad een bordje gemist. Waarschijnlijk moest ik via de andere kant mijn weg vervolgen. Geen paniek, gewoon de Donau blijven volgen. De fraai aangelegde weg lijdt mij lekker door de stad. Maar bij het verlaten van de stad, gaat er toch iets niet goed. Ik loop vast. Toch maar even Google-maps erbij. De route die ik voor ogen had, eindigt bij een energiecentrale. De eerst eigenwijze Marko, komt tot inkeer. Toch maar het gps apparaatje erbij. Deze lijdt mij een stuk terug, om dan via een sluis naar de andere kant van de Donau. Opeens geniet ik wel erg veel aandacht, van mensen die aan de waterkant naar een beetje verkoeling zoeken. Maar ik ben de enige met kleren aan......,ben op een nudistenstrand belandt. Met een onbehaaglijk gevoel, voer ik het fietstempo op. De meeste naaktlopers, zijn al op leeftijd. Deze 'oude' vellen kijken verdwaasd naar mij. Wat moet die fietser hier. Ze stellen mijn aanwezigheid niet op prijs. Snel wegwezen hier. Weldra ben ik verlost van de naaktloperij. En zit gelukkig weer op route 6. Het is warm,36°C. De wind zorgt voor wat verkoeling. Bereik de grens met Slowakije. Peter Satan is erg geliefd. Overal zie ik grote billboards met zijn gezicht erop. Moet dwars door de stad, Bratislava. Uiteindelijk kom de camping in zicht. Aan de wegen, was het al te merken. Maar deze camping ziet er wel erg statisch uit. Volgens mij is het een oude legerkazerne. En stamt uit het Oostblok verleden, van dit land. De douches zijn goed, haha. De echte fietsreis is vanaf nu begonnen.

Dinsdag 18-7.

Camping Bratislava.

Via de buitenwijken van de stad, pak ik veloroute 6 weer op. Dit lange pad langs de Donau, oogt erg saai. Heb een behoorlijke wind tegen. Dat ben ik niet meer gewoon. Was aan de wind in de rug gewend geraakt. Opeens veranderd het fietspad . De goedaangelegde asfaltlaag stopt er mee. En gaat over in een soort van grindpad. Op sommige plekken fietst deze weg moeilijk. Het aanwezige grind is zo massaal, wat fietsen haast onmogelijk maakt. En een temperatuur van bijna 38°C werkt ook niet bevorderlijk. Maar ja, niet klagen. Na ongeveer 35 km te hebben geploeterd in deze grindbak, bereik ik Komaron. Ben via een brug over de Donau in deze stad gekomen. Ben in Hongarije. De camping is een soort van kuuroord. Snel duik ik het naar zwavel ruikende zwembad in. Heerlijk na zo'n fietsdag.

Woensdag 19-7.

Vertek Solaris camping Kamaron,Hongarije.

Heb lekker geslapen. Wordt uitgezwaaid door een stel uit Enschede. Even snel naar de plaatselijke Lidl. Vandaag wijk ik af van de veloroute 6. Ga in een bijna rechte lijn richting Budapest. De weg glooit een beetje. De weg is recht en saai. Enige afleiding zijn de dorpjes, waar ik door kom. Het valt mij op dat er erg hard gereden wordt. Vandaag is het erg warm, haast 40°C. Veel drinken geblazen. Na een dag, zonder al teveel belevenissen bereik, ik de camping in Érd. Vlakbij Budapest. Nu even rust en verkoeling pakken. Morgen gaat het verder Hongarije in.

Klik voor foto's op volgende link: http://endless-road1909.reislogger.nl/foto/algemeen.

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring