De Langewieke” vossenjacht en slagbalcompetitie op laatste schooldag.

De Langewieke” vossenjacht en slagbalcompetitie op laatste schooldag.

Tevens afscheid van juf Hanny pensioen en juf Marieke naar andere school.

Bij  “De Langewieke” was het donderdag een feestelijk gebeuren. Alle kinderen werden ingedeeld in gemengde groepjes. Onder leiding van een leerling uit groep 8 gingen de groepjes daarna op pad om 19 meesters, juffen en enkele ouders te zoeken in de bloemenbuurt en in Rozenheim. De jongste kinderen die met een moeder meeliepen volgden een vaste route. Onderweg kwamen ze een opa en oma, een kaasmeisje, max verstappen, een tiroler dame,  een agent, en bloemenmeisje, een ruiter en een ijscovrouw tegen. De ouders uit de ouderraad zorgden tussentijds dat alle kinderen wat te drinken en te snoepen kregen. Ook stonden er een juf een meester ijsjes uit te delen.

Tegen kwart voor twaalf waren alle kinderen terug op school. Iedereen nam afscheid van juf Hanny (pensioen) en juf Marieke (andere school) Toen was het tijd om nog één keer het schoollied samen te zingen. Daarna gingen de kinderen van groep 1 en 2 naar huis. De kinderen van de groepen 3 t/m 8 werden opnieuw ingedeeld voor de slagbalcompetitie. Eerst werd er gezamenlijk gegeten en daarna begon de strijd om de hoogste eer.

Alle groepen hadden mooie namen bedacht. De finale ging tussen Fc Naaidoos en Jolo Waterpolo. Na een spannende strijd kwam Jolo Waterpolo als winnaar uit de bus. Als slotstuk werd er tenslotte een slagbalwedstrijd gespeeld tussen de leerlingen van groep 8 en de leerkrachten. Groep 8 deed erg zijn best en scoorden 16 punten. Maar dit jaar waren de leerkrachten na een spannende wedstrijd net iets sterker met 22 punten. Hierna gingen alle kinderen moe maar voldaan naar huis om te genieten van hopelijk een hele mooie vakantie. Alleen de kinderen van groep 8 hadden ’s avonds nog een musical die ze opvoerden voor de ouders en de leerkrachten. Daarna werden de leerlingen nog individueel toegesproken door hun meester en tenslotte werd er nog even na geborreld met ouders en team om hun schooltijd naar 8 jaar af te sluiten op De Langewieke.

Foto's Bron

De Langewiekeā€¯ vossenjacht en slagbalcompetitie op laatste schooldag.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring