MET DE SERVIËRS OP STAP.....,ALS DAT MAAR GOED GAAT. ;-)

MET DE SERVIËRS OP STAP.....,ALS DAT MAAR GOED GAAT. ;-)

Update wereldreis op de fiets door Marko Smelt

25 juli 2017 - Novi Sad, Servië

Gisteravond was er 1, om niet zo snel te vergeten. Het was voor mij werkelijk een bijzondere avond. Na het douchen, had ik zin aan koffie. Zo gezegd, zo gedaan. Eenmaal beneden, zitten daar ook nog Boro en Nicolai. Met deze 2 heerschappen, had ik al eerder kennis gemaakt. Kom erbij zitten, vragen ze aan mij. En daar gaat ie weer, ze drinken de ene na het andere bietje weg. Neem er ook ééntje. Maar ik weiger dat aanbod. Was voor koffie gekomen. En prompt krijg ik een bak koffie aangeboden, en nog 1,en nog 1.

Maar het woord pivo (=bier) blijft maar vallen. Uit beleefdheid, ga ik dan toch maar op hun aanbod in. 1 biertje, kan toch ook geen kwaad. Het gerstenat, komt wel aan. En kan hem al vernemen. Maar bij dit ene glas blijft het niet. Er volgen er nog 3.... Nu moet ik toch echt stoppen. Maar ze willen mij er nog 1 aansmeren. Maar deze weiger ik. En stap over op gemeentepils. Je weet wel, water. Ben dat bier helemaal niet meer gewoon, en ze zakken weldra in de benen. Net op tijd gestopt, haha.

De heren blijken te zinnen op ander plan. En ja hoor. Marko, kom op we gaan. Jij gaat met ons mee. Met een toch enigszins onbehaaglijk gevoel, ga ik met hun mee. Waar nemen ze mij mee naartoe, flitst het door m,n kop. Met de auto, gaat het in de richting van een restaurant. We nemen plaats, op een terras. Ook is inmiddels de vrouw van Nicolai aangeschoven. Het eerst onbehaaglijke gevoel verdwijnt. Al snel komt er een schaal met etenswaar op tafel. Plotseling verschijnt er een soort Servies dweilorkest ten tonele. Nu gaat het helemaal loos. Vol passie worden de instrumenten bespeeld. Herken 2 harmonica’s, een houten gitaar, een viool en een wel erg grote, ook van houten bass. Één van de harmonica spelers, zingt er ook nog bij. Deze Servische folklore, doet het erg goed. Bij Nicolai, vooral. Vol emotie laat hij zich gaan en zingt uit volle borst mee. De bandleden gaan nog harder tekeer, mede door de talrijke fooien. De bankbiljetten, worden gewoon onder de snaren gedrukt. Dit schouwspel is volkomen nieuw voor mij. Wat gebeurt er allemaal...,denk ik. Bijna de gehele schaal eten, belandt op mijn bord. Het opscheppen werd voor mij gedaan. Het Servische eten, laat zich lekker smaken. Wederom blijkt de gastvrijheid van de Serviërs erg groot. Word na afloop netjes afgezet, bij het hotel. En van geld willen ze niets horen. Het toch voor mij rare aandoende gevoel, eerder deze avond, maakte plaats voor euforie. Wat je zoal niet meegemaakt, op zo,n fietsvakantie. Grappig.

Klik voor foto's op volgende link: http://endless-road1909.reislogger.nl/foto/algemeen

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring