De Stuw organiseert Jeugdsoos on Tour

De Stuw organiseert Jeugdsoos on Tour

In de gemeente Hardenberg zijn er meerdere jeugdsozen die met dezelfde onderwerpen bezig zijn, maar onderling is er weinig contact hierover. Daar komt met de Jeugdsoos on Tour, een initiatief van De Stuw, verandering in zodat de jeugdsozen van elkaar kunnen leren. De Stuw heeft contact met verschillende jeugdsozen in Hardenberg en merkt dat er vaak dezelfde thema’s spelen. “Veel gestelde vragen zijn bijvoorbeeld: hoe betrek ik meer jongeren bij activiteiten en hoe zorg ik voor een veilige sfeer”, vertelt jongerenwerker Ruben Drost van De Stuw. “Hoe mooi zou het zijn als de verschillende jeugdsozen daar samen over nadenken en van elkaar leren? Dat gaan we doen tijden de Jeugdsoos on Tour!”

Kick-off

Tijdens een kick-off op woensdagavond 22 november wordt er gekeken welke behoeftes er zijn en welke thema’s samen opgepakt kunnen worden. Deze avond is Bart Demmers ook te gast en zal een interessante workshop verzorgen over jongerenparticipatie. Hij is adviseur jongeren participatie bij Travers Welzijn in Zwolle. Voor deze bijeenkomst zijn alle jeugdsozen uit Hardenberg uitgenodigd. Deze avond vindt plaats in jongerencentrum ChillOut! in Dedemsvaart aan de Julianastraat 54. Inloop vanaf 19:00 uur, aanvang 19:30 uur.

Thema-avonden

Een aantal van de benoemde thema’s wordt uitgewerkt en op leuke wijze besproken tijdens drie inspirerende thema-avonden, die plaatsvinden in drie van de deelnemende jeugdsozen. De tour wordt afgesloten met een gezamenlijk event op een centrale plek in de gemeente Hardenberg.

Aanmelden

Wil je meedoen aan de Jeugdsoos on Tour? Geef je dan op voor 17 november bij één van de jongerenwerkers van De Stuw of via r.drost@destuw.nl. Voor meer informatie kun je ook contact op nemen met Ruben Drost via 06-33703749. 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring