Sponsoravond Nokian Navigate North trekt veel publiek naar autobedrijf Jansen.

Sponsoravond Nokian Navigate North trekt veel publiek naar autobedrijf Jansen.

4 teams uit de regio Balkbrug hebben zich voor het eerst opgegeven voor de grote uitdaging om deel te nemen aan de Nokian Navigate North monstertocht van 7000 km in 7 dagen naar Moermansk. Doordat 1 van de 4 teams bestaat uit Hans Jansen en Wim de Pruis organiseerde het familiebedrijf Jansen van autobedrijf Jansen in Balkbrug een sponsor/teampresentatie. En als met name de gebroeders Hans en Dick Jansen iets organiseren dan gebeurt er ook iets. Zo werd als presentator niemand minder dan Erik Hulzebosch gestrikt. Maar ook autocoureur Tim Coronel was als gast aanwezig. Hij vertelde de 4 teams wat hun allemaal te wachten staat.  De 4 teams gaan niet alleen voor hun eigen ( plezier) maar hebben gezamenlijk besloten dat ze voor  “Stichting Groot Hart”  gaan rijden. Namens deze stichting was Vincent Wedekind aanwezig. Hij wist op goede manier de aanwezigen te vertellen wat deze stichting doet voor kinderen met hart problemen. Nadat de 4 teams bestaande uit:

Team Jansen-Bakker bestaat uit Hans Jansen en Wim de Pruis uit Balkbrug, Meppel.

Team WHW-Cruisers bestaat uit Frank Lip en Henk Compagner uit Balkbrug

Team K+K bestaat uit Klaas Engel en  Cees Zandbergen uit Staphorst

Team Heetebrij BV bestaat uit Henry en Jacco Heetebrij uit Nieuwleusen  

waren voorgesteld werd er een veiling gehouden van diverse zaken waaronder  15  kaarten voor karten bij de gebroeders Coronel, en gesigneerde posters en deelnemers kaarten werd geprobeerd zoveel mogelijk geld binnen te halen. En als dan veilingmeester Cees Lubbers aanwezig is moet je er gebruik van maken dacht Erik  Hulzebosch. Ondanks dat Cees niet zo vaak meer de veiling hamer ter hand neemt wou hij voor dit goede doel toch nog even de handen uit de mouwen teken en wist op zijn eigen manier toch veel geld binnen te halen. Natuurlijk wilden vele mensen na de geweldige avond met  Tim Coronel op de foto, waar hij ook ruim de tijd voor nam. De teams zijn live te volgen via  www.navigatenorth.nl  . 

De navigatenorth is een uitdaging waarbij het 7000 kilometer lang aankomt op navigeren en stuurmanskunst, maar ook een tocht waarin de organisatie zorgt voor onvoorspelbare verrassingen. Het is geen race of rally maar een autotoertocht met activiteiten waarbij een het aankomt op teamwork. De route gaat naar Moermansk dus er zullen onderweg al veel natuurlijke hobbels zijn, sneeuw en winterse omstandigheden die ongetwijfeld vele keren erger zullen zijn dan die van de afgelopen week in Nederland. Een meter sneeuw of een temperatuur van ruin 30 graden onder nul, alles zullend e deelnemers moeten trotseren.  Zes of zeven landen worden er doorkruist, vanuit Nederland gaat de stoet van 45 equipes door waarschijnlijk Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland naar de Russische eindbestemming en weer terug. Er is nog veel ongewis, want de deelnemers krijgen de coördinaten van de dagelijkse rit pas bij de start te horen dus men kan zich nog niet voor bereiden op de routes. Twintig januari is het startsein in Hazerswoude en op 27 januari worden de teams daar weer terug verwacht.

voor alle beelden klik op de volgende link: https://youtu.be/qcQ7A73AFYk

Wat de teams binnen gaan halen voor “Stichting Groot Hart”  is nu nog moeilijk te zeggen omdat men ook nu nog de teams kan sponsoren. Maar gezien de veiling waar goed werd geboden, kan het een mooi bedrag worden. 

Voor gesprekken met deelnemers klik op volgende link: https://youtu.be/6eo_ZLREudU

Sponsoravond Nokian Navigate North trekt veel publiek naar autobedrijf Jansen.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring