TT Circuit Assen krijgt positieve beoordeling van de FIA

TT Circuit Assen krijgt positieve beoordeling van de FIA


Het TT Circuit Assen heeft een positieve beoordeling ontvangen van Charlie Whiting, de race-directeur van de internationale autosportfederatie FIA.
Whiting voerde vorige week een grondige inspectie uit aan het circuit, naar aanleiding van de aangevraagde keuring voor een zogenoemde Grade 1-licentie. Deze licentie is een vereiste om in de toekomst eventueel een Formule 1-race te kunnen organiseren.
Whiting gaf aan zeer onder de indruk te zijn van het TT Circuit Assen en de hoge staat van het onderhoud. Met het doorvoeren van enkele relatief eenvoudige aanpassingen voldoet het circuit volgens hem aan alle eisen, onder andere op het gebied van veiligheid, voor het verkrijgen van de Grade 1-licentie. De noodzakelijke aanpassingen, die op korte termijn gerealiseerd kunnen worden, behelzen hoofdzakelijk het aanbrengen van kerbstones, vangrails en Tecpro Barriers op bepaalde punten op het circuit. Aan het circuit zelf hoeft weinig veranderd te worden waardoor het specifieke karakter gewaarborgd blijft. De lay-out van het motorcircuit blijft bovendien onaangetast. De inspectie van Charlie Whiting volgde na een eerdere keuring door de FIA in december. Op basis van een computersimulatie bleek al dat het TT Circuit Assen qua lay-out en breedte voldoet aan alle veiligheidsnormen voor het organiseren van een Formule 1-race.
Arjan Bos, voorzitter van het TT Circuit Assen, toont zich tevreden over de rapportage van de FIA. Bos: ,,Het is uiterst prettig om te vernemen dat ook Charlie Whiting zeer te spreken is over het circuit, de moderne faciliteiten en de staat van het onderhoud. Zijn positieve beoordeling is een belangrijke stap in de goede richting om Formule 1 terug naar Nederland te halen, maar we zijn er nog lang niet. De eerstvolgende stap is dat FOM (Formula One Management) een bezoek brengt aan het TT Circuit Assen. Dat zal waarschijnlijk op korte termijn gebeuren.”
 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring