Ernst Dubbink richt zich op talent en stopt zelf met racen.

Ernst Dubbink richt zich op talent en stopt zelf met racen.

Na een motorcarrière van eenentwintig jaar stopt Ernst zelf met racen.
Hij wil zich volledig gaan richten op het opleiden van jong talent. Op zeven jarige leeftijd begon Ernst met motorrijden. Hij kon kiezen tussen een trapskelter of een crossmotor, deze keuze was natuurlijk snel gemaakt. Zo kocht zijn vader Jan hem zijn eerste motor en Ernst kreeg dit al snel onder de knie. Zo stond hij in 1997 aan de start van zijn eerste grasbaanwedstrijd, die hij overigens ook meteen wist te winnen. Na vier Nederlandse titels op zijn naam te hebben geschreven besloten ze om de overstap te maken naar de wegrace. Eerst in de junior cup op een Yamaha TZR 125, waar hij in zijn tweede seizoen vicekampioen werd. Hierna werd de overstap gemaakt naar de echte 125cc tweetakt machines. Eerst werd er een jaar voor eigen team gereden in het ONK, IDM en EK vervolgens kwam Ernst onder de hoede van Rob Verhoef in het RV Racing team. Hier heeft hij diverse seizoenen in het ONK en IDM gereden, driemaal met een wildcard deelgenomen aan de TT van Assen en in 2007 de 125cc ONK titel behaald.Toen in 2012 de Moto3 klasse kwam werd het voor Ernst ook tijd voor de 250cc viertakt machines. Zo werd er met een geheel eigen team een nieuwe moto3 machine aangeschaft die werd geprepareerd en ontwikkeld bij Ten Kate. Ook hier wist Ernst meerdere malen kampioen te worden en begon hij sinds 2013 naast zijn eigen race carrière in samenwerking met Eveno Racing met het opleiden van jong talent. Zo heeft hij met de samenwerking van Eveno en het eigen team de afgelopen jaren onder anderen Dennis Koopman, Walid Soppe, Sander Kroeze en afgelopen seizoen Jeffrey Buis voort geholpen naar een hoger niveau. Nu Ernst zelf een carrière van eenentwintig jaar motorsport op zijn naam heeft met zeven Nederlandse titels is het volgens hem zelf tijd om een “verstandige” keuze te maken en een stapje terug te doen als actief motorcoureur. Hij zal zich meer gaan richten op zijn maatschappelijke carrière en zich in de wegrace sport volledig richten op het opleiden van jong racetalent. Het ultieme doel is natuurlijk dat deze talenten in de MotoGP terecht komen en dat wij als team daarbij onderdeel mogen zijn van hun leerweg en carrière. Ernst richt zich volledig op de begeleiding van de coureur(s) door ze te leren de motor te begrijpen en de circuits te leren lezen om ze zo samen met hun eigen omgeving naar een hoger niveau te kunnen brengen.

 Ernst Dubbink:  “Via deze weg wil ik nogmaals al mijn sponsoren, supporters en iedereen die op welke manier dan ook zijn steun heeft bijgedragen aan mijn motorcarrière bedanken. Alleen kun je zoiets namelijk nooit bereiken!
In het speciaal natuurlijk mijn ouders, familie, supportersclub en de laatste jaren mijn vriendin! Ook waardeer ik het vertrouwen in een groot gedeelte van de sponsoren en supporters die al aan hebben aangegeven mij en het team te willen blijven steunen om nu en in de toekomst jong race talent in de wegrace te kunnen blijven opleiden naar een hoger niveau. “

Met vriendelijke groet,      
        
Ernst Dubbink Eveno Racing 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring