Parcours-records Bouwbedrijf Beverwijkloop verpletterd

Parcours-records Bouwbedrijf Beverwijkloop verpletterd

Ondanks de warme omstandigheden werden vrijdagavond op diverse afstanden en categorieën de parcours-records aangescherpt onder toeziend oog van veel publiek en speaker Henk Borgmeijer. Op de kortste afstand, de halve mijl, won Lindy Kramer uit Dedemsvaart, voetballer Mika Dekema van SC Balkbrug was bij de jongens tot en met 9 jaar de snelste. Op de driekwart mijl stond Balkbrugger Bram Brouwer op de hoogste trede. Het aantal deelnemers op de drie en vier mijl viel de organisatie niet mee, maar was ook hier verheugd met het grote aantal Balkbruggers, waaronder de net herstelde Roparunners. Net na de grote Cityrun, vlak voor de Stationsloop en op dezelfde avond van een grote loop in Zwolle doet dit een kleinere loop als de Beverwijkloop wel zeer, maar uit onverwachte hoeken kwamen snelle atleten naar Balkbrug, die voor het nodige vuurwerk zorgden. Uit Duitsland kwamen twee families, bestaande uit twee kinderen en drie volwassenen en ze beklommen vrijdagavond allen het podium. Op de drie mijl wonnen ze zowel bij de heren senioren als bij de veteranen en Marciek Miereczko scherpte bij de senioren het parcours-record met negen seconden aan : 15.22. De nu 17-jarige talentvolle Naomi Heidema uit Dedemsvaart verpulverde haar parcours-record van vorig jaar (21.04) met maar liefst twee minuten en snelde naar 18.57. Op de 4 mijl waren Aline Kootstra (Dalfsen) en Anita Deemter (Dedemsvaart) de snelsten in hun klasse.

Voor vuurwerk zorgde Erik Driessen uit Vollenhove; hij brak het parcours-record en finishte na een snelle sprint in 20.35. Balkbrugger Mathijs van de Beld wist in het grote geweld keurig een podiumplek te bemachtigen. Veruit de meeste deelnemers aan de vier mijl waren 50+; zelfs de helft van alle deelnemers aan deze afstand en dat is wel een tendens.

Na een dankwoord aan de heren Beverwijk, andere sponsoren en vrijwilligers en een pluim voor de organisatie volgde nog de sfeervolle prijsuitreikingen en verlotingen. Daarna keerden deelnemers, vrijwilligers en organisatoren tevreden huiswaarts.

Resultaten zie www.uitslagen.nl en de site www.duursportpromotiebalkbrug.nl

Parcours-records Bouwbedrijf Beverwijkloop verpletterd
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring