Zwaar bevochten podiumplaats voor Niek Meijerink in Joure.

Zwaar bevochten podiumplaats voor Niek Meijerink in Joure.

Het motorgrasbaanteam Meijerink uit de Krim en lid van M.A.C van Dedem bestaande uit Leon, Niek en Sanne kwamen zaterdag in Joure aan de start. Maar Sanne vond de baan wat te lang en wilde liever spelen en haar vriendinnetjes aanmoedigen.

De 10 jarige Niek reed in de 65cc en werd in de eerste manche 3e  de tweede manche werd hij 4e en moest dus in de laatste manche alle zeilen bijzetten om nog een podiumplek binnen te hengelen. En of hij dat heeft gedaan. Als een pijl uit een boog was hij weg en lag de hele manche een heel eind voor op de 2e man. Helaas bleef Jelmer de Boer bij de start staan en miste hierdoor zijn podiumplaats. Maar zoals Niek tegen Jelmer zei “jij krijgt mijn bloemen, want dat doen vrienden 😀. Een geweldig gebaar van Niek”. Rens Spanjer haalde Rudmer Koopmans op het laatst nog in en hierdoor behaalde Niek door zijn laatste manche overwinning een mooie tweede plek!

Leon ging in de 125cc ook weer lekker rond op de Nutsbaan. Hij kon weer redelijk goed de aansluiting vinden. Helaas ging het ernstig mis in deze klasse, Joran Marra crashte door de schutting in het publiek. De ambulance was er snel en ook de traumaheli. Gelukkig was hij bij kennis. Hij werd gestabiliseerd en met de ambulance naar Groningen gebracht.

Van harte beterschap Joran!!

Foto en Tekst bron.

Zwaar bevochten podiumplaats voor Niek Meijerink in Joure.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring