SCD’83 laat sc Lutten gaan 1 – 5

SCD’83 laat sc Lutten gaan 1 – 5

Lutten heeft in het laatste competitieduel op het sportpark “DE Boekweit””sportief wraak genomen op het verloren duel tegen de Geel – Blauwen op 28 april j.l. Alleen bij verlies van Tonego bij Hoogeveen kon de ploeg bij winst de kampioensvlag hijsen. Tonego won en Lutten pakte de derde periode en gaat nog voor een toetje. Lutten trok zich in het begin niets aan van de hitte en SCD’83 had het eerste kwartier weinig in te brengen het moest in eerste 4 minuten al een aantal hoekschoppen weggeven. In de 8e minuut keek de ploeg al tegen een achterstand aan Roy Strijker de vertrekkende man naar Hoogeveen gaf doelman Koes het nakijken 0 – 1. Langzamerhand kreeg wat meer grip op de situatie en waren wat meer in het strafschopgebied van Lars Mulder te vinden die handelend zijn kunnen moest laten zien in 20e minuut op een schot van Mark van de Graaf.

Gelijkmaker: In de 27e minuut trok SCD’83 de zaken recht Tim Dekker leek te gaan scoren toen hij doelman Mulder liet staan via binnenkant paal stuiterde de bal retour veld voor de voeten van Erik Wencker die raak schoot 1 – 1. Daarna leek SCD’83 de zaken aardig onder controle te hebben en beide ploegen rusten met de gelijke stand. Niels Baas moest in de tweede helft met een blessure aan de kant blijven en werd vervangen door Jordi Hulleman. Het zou een tweede helft worden van Ronald Kosse die het vizier op scherp had staan de tweede 45 minuten en zijn ploeg op sleeptouw nam. Nadat Kosse in de 48e minuut nog een kans over het SCD – doel knalde zette hij zijn ploeg in de 53e minuut op voorsprong 1 -2. Gelijk was SCD’83 dichtbij bij de gelijkmaker Frank v.d. Most kopte net voor Wencker de voorzet van Peter Joosten weg. Het antwoord van Lutten was wel raak en weer was het Ronald Kosse de 1 – 3 binnenknalde op aangeven van Roy Strijker die even later werd gewisseld en afscheidsapplaus kreeg vanwege zijn vertrek naar Hoogeveen. In de 64 en 66e minuut waren er kansen voor SCD’83 om iets terug te toen maar de Lutter doelman voorkwam dat SCD’83 dichterbij kwam. In de 71e minuut trok Lutten de wedstrijd definitief naar zich toe voor diegene die  nog geloofde in een SCD’83 succes. En het was weer Ronald Kosse die Luttens 4e en zijn derde achter doelman Koes knalde 1 – 4. SCD’83 nam in de slotfase ook met applaus afscheid van twee spelers Marc van de Graaf gaat het volgend seizoen zijn geluk beproeven bij De Weide Hoogeveen en Martijn Hamhuis heeft te kennen gegeven te stoppen. Lutten voerde zijn doelgemiddelde in de 85e minuut nog verder op toen invaller Frank Altena de eindscore op 1 – 5 zette. Ook nam SCD’83 afscheid van verzorger Bas Krommedijk en nam bij sc Lutten Roy Strijker afscheid hij gaat zijn geluk bij Hoogeveen beproeven.

Dit was het laatste wedstrijdverslag van Ben Harms voor SCD’83. Hij vindt het na ruim 30 jaar wel mooi geweest. Ben namens Dedemsvaartinvogelvlucht bedankt voor de prettige samen werking.
foto’s Erik Pouls

 

SCD’83 laat sc Lutten gaan 1 – 5
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring