Duizenden bromfietsers verwacht op TT voor bromfietsen

Duizenden bromfietsers verwacht op TT voor bromfietsen

Bromm’n en Kiek’n op de Asser TT-baan Zondag 8 juli 2018 - TT Circuit Assen

Duizenden bromfietsers worden aanstaande zondag op het TT Circuit verwacht voor Belevingsevenement BromfieTTs, waarbij bromfietsers onder meer met hun trots op de historische TT-baan mogen rijden. Op zondag 8 juli om 10.00 uur gaan de beroemde Grand Prix startlichten op groen voor bromfietseigenaren, passagiers, clubs, verenigingen, maar ook voor nieuwsgierige bezoekers die zich graag nog eens onderdompelen in de ‘brommertijd’.

De hele dag lekker sneupen

Wat is er fijner dan je helemaal onder te dompelen in de wereld van de bromfiets, voor velen synoniem aan een onbezorgde jeugd! Toon je eigen brommer aan het publiek, geniet van een samenzijn met je club, ga op zoek op de onderdelenmarkt of verkoop je eigen spullen. Ga voor de hereniging met de brommer uit je jeugd, die uit vaders tijd of zelfs uit grootvaders tijd. Rijd een nieuwe brommer of sla je been over een oud exemplaar. Wie weet word je weer verliefd!

Met de brommer de baan op

Op zondag 8 juli krijgen bezoekers met een brommer om 11.00 uur, 12.40 uur en 14.50 uur de gelegenheid om op het legendarische Grand Prix asfalt te rijden onder het oog van toeschouwers en media. De circuitsessies vinden plaats op normale brommersnelheid (ca. 50 km/h). Iedere Bromfietser kan met zijn tweewieler de TT-baan op zolang hij of zij op het evenement een vrijwaring tekent waarin staat dat deelname voor eigen risico is.

Races met klassiekers

Op het TT-circuit hoort geracet te worden en dat wordt verzorgd door de 'Klassik Trophy' met racemachines van weleer. Aan de start onder meer historische tweetakt Grand Prix machines in de 50cc Eurocup, de 125cc, 250cc en 350cc klasse. Maar ook races met klassieke Superbikes tot bouwjaar 1990, Boxers en Twins en een wedstrijd in de BeNeCup staan op het programma.

Verkiezing mooiste brommer

Noodzakelijk vervoermiddel, maar vaker een ‘statementÂ’ en nog vaker een gekoesterde droom. Duizenden bromfietsen worden er verwacht, van de fraaie MotoGP replica, Puch Maxi of nieuwe MASH brommer die dagelijks wordt gebruikt, tot de met liefde en passie gerestaureerde Zündapp of Kreidler. En natuurlijk de meest zeldzame modellen van Italiaanse, Spaanse en Nederlandse makelij, deels afkomstig uit de privé collectie van Brouwer Motors en de Gebroeders Stolte. Alle brommers die zich op het evenementterrein bevinden komen in aanmerking voor de prijs van respectievelijk mooiste, meest originele of meest authentieke bromfiets, verkozen door een deskundige jury. Voor (her)opstappers biedt bromfietsmerk MASH de mogelijkheid om het magische gevoel van het brommer rijden opnieuw te beleven op de nieuwe MASH Fifty modellen. Opgepast! Op de stand van Bromfiets magazine is ‘oom Agent’ aanwezig met de gevreesde ‘rollenbank’, dit keer echter om certificaten uit te delen in plaats van ‘prenten’.

De entree bedraagt slechts 10 Euro. Entree met bromfiets én toegang

tot de circuitsessies bedraagt 25 Euro. Kaarten vanaf vrijdag aan de kassa verkrijgbaar.

Duizenden bromfietsers verwacht op TT voor bromfietsen
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring