Internationale AMBC grasbaanraces Staphorst 2018

Internationale AMBC grasbaanraces Staphorst 2018

De afgelopen maanden is er door de vrijwilligers van de motorclub AMBC uit Staphorst weer hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de internationale grasbaanraces welke dit jaar op vrijdagavond 24 augustus verreden gaan worden. En de komende weken voorafgaand zal er nog veel meer werk verzet moeten worden teneinde ook deze jaargang van dit prachtige evenement te laten slagen. Deze uitdaging neemt de AMBC echter graag aan en men is zeker dat er ook dit jaar weer een prachtige afsluiting van de bouwvak in Staphorst te beleven is.
Net als de voorgaande jaren staat er overigens meer op het programma behalve de grasbaanraces. Zo is het inmiddels een goede gewoonte geworden om op de donderdagavond voorafgaand een oldtimer rit te organiseren waarbij het vertrek en de finish gelokaliseerd zijn op evenemententerrein De Tippe in Staphorst, ook de locatie waar het grasbaanparcours ligt. Die donderdagavond is het een komen en gaan van klassieke auto’s, bromfietsen en motoren die ervoor zorgen, samen met het talrijke publiek, dat deze avond altijd zeer gezellig verloopt. Dit jaar dus op donderdagavond 23 augustus. Om 17.30 uur is het terrein geopend voor de oldtimers en kan men zich opstellen voor de rit. Om 18.30 uur is het vertrek gepland voor een route die puur door de gemeente Staphorst en de directe omgeving zal voeren. Zo worden de dorpen Staphorst, Rouveen, Punthorst en IJhorst met een bezoek vereerd en zal o.a. ook het verzorgingstehuis De Berghorst bezocht worden door de karavaan. Om 19.00 uur tenslotte vertrekt er als laatste een rit voor de moderne toermotoren. Deelname aan deze oldtimerrit voor auto, motor en bromfiets is vrij van kosten en na afloop kan er gezellig even nagepraat worden onder het genot van een hapje en drankje.
 
Goed ingekocht
Elk jaar weer is het een uitdaging voor de heren van de grasbaancommissie. Hoe contracteer je de beste deelnemers voor je evenement? Wie is er in vorm en wie brengt spektakel voor het publiek. De jarenlange ervaring van deze grasbaankenners maakt dat er meestal veel te genieten valt op de laatste bouwvak vrijdag in Staphorst. De Staphorster organisatie is dus al enkele maanden aan het ‘winkelen’ en zij hebben de zaken vooraf goed ingeschat als het om de kwaliteiten van de rijders gaat. In Staphorst staan een groep zeer goede coureurs aan de start van de Internationale Special klasse. De organisatie heeft tot nu toe overeenkomsten afgesloten met de volgende rijders met daarbij de opmerking dat de besprekingen nog voortduren en het uiteindelijke startveld dus nog kan wijzigen.:
Romano Hummel, Dave Meijerink, Henry v. d. Steen, Sjoerd Rozenberg, Mark Beishuizen en Lars Zandvliet (alle zes uit Nederland). Christian Hulshorst en Stephan Katt afkomstig uit Duitsland, voormalig winnaar James Shanes en Andrew Appleton (Engeland) Martin Malek uit Tsjechië en Anders Mellgren uit Zweden.
Leuk hierbij is te vermelden dat acht van deze namen op 7 juli in het Franse Tayac om de Europese titel strijden. Grote kans dat de nieuwe Europese kampioen dus ruim een maand later in Staphorst aan de start verschijnt.
Aannemersbedrijf Engel uit Staphorst, specialist op gebied van grond-, straat-, riool- en sloopwerken  ia al enige jaren evenementsponsor van het grasbaan evenement in Staphorst. De AMBC is blij en trots dat de samenwerking voor 2018 wederom voortgezet mag worden en dankt deze, en alle andere sponsoren voor hun steun aan dit grootse evenement.
 
Afwisselend programma.
Het wedstrijdprogramma ziet er buiten de Internationale Specialklasse als volgt uit; De spectaculaire 250cc en 450cc shorttrack- klassen rijden een wedstrijd om het Nederlands kampioenschap. De ST 250cc Cup-klasse komt ook aan de start evenals een regioklasse. Hierin komen de bekende AMBC clubrijders aan de start. Herkenbare rijders en dus altijd een mooie klasse voor het thuispubliek.
 
Belangrijk om te weten
Het grootste vertier wordt natuurlijk verzorgd door de matadoren binnen de houten omheining. De catering van de club zal daarbij weer zorgdragen voor een goede verzorging van de inwendige mens. De grote feesttent is vanzelfsprekend vrijdagavond na afloop van de races ook nog tot in de late uurtjes open. Ook op de donderdagavond tijdens de oldtimerrit is de catering actief en zal men de vele fans van de oldtimer auto’s en motoren van een versnapering kunnen voorzien. Voor alle nieuws over dit evenement verwijst de AMBC naar haar website en social-media kanalen.
 
 Toegangsprijzen:
0 t/m 11 jaar: gratis         
12 t/m 17 jaar: €8      
vanaf 18 jaar: €15
(Hierbij is wel een gratis programma verkrijgbaar terwijl ook het parkeren vrij van kosten is.)
 Tijdschema:
Aanvang trainingen 14.30 uur
Rijdersvoorstelling 16.30 uur
Aanvang wedstrijden 17.00 uur.

Natuurlijk zijn alle ogen gericht op de MAC van Dedem coureur Dave Meijerink uit Schuinesloot (Slagharen)  Kom hem dus aanmoedigen.

Internationale AMBC grasbaanraces Staphorst 2018
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring