DUO- EXPOSITIE “GEVOEL” IN DE GASHOUDER IN DEDEMSVAART

DUO- EXPOSITIE “GEVOEL” IN DE GASHOUDER IN DEDEMSVAART

Iena Redeker (Dedemsvaart) tekende als kind al veelvuldig, maar kwam door allerlei omstandigheden er niet aan toe om er méér mee te doen. Pas op latere leeftijd, herstellende van een burn-out, kwam zij in contact met kunstdocente Leonarda van Eijk, waar zij een aantal jaren lessen heeft gevolgd. Schilderen is een geweldige uitlaatklep voor haar emoties en brengt ontspanning. Speciale aandacht gaat uit naar “de mens”: met name de blik in iemands ogen. Wat gaat er om in deze spiegels van de ziel? De ene mens kijkt verwachtingsvol, de andere melancholisch, trots of dromerig… Soms zijn de portretten geïnspireerd op bekende personen, die ze bewondert, maar ook is er een speciale voorkeur voor de periode rond 1900, toen de vrouw vaak prachtig gekleed ging. In De Gashouder hangen 12 werken. Meest geschilderd in acryl, op doek, en soms mixed media: houtskoolschetsen met acryl, op papier.Toen de door haar bewonderde rockzanger Chris Cornell vorig jaar een einde aan zijn leven maakte, moest Iena’s gevoel hierover direct vastgelegd worden. Zijn portret hangt temidden van andere, eveneens te vroeg gestorven, muziekhelden: David Bowie en Jimi Hendrix. Twee van haar Bowie-kunstwerken zijn, gelijktijdig met de grote tentoonstelling in het Groninger Museum, in een speciale hotelkamer geëxposeerd.Behalve portretten van mensen, schildert zij ook dieren of bloemstillevens. Soms in opdracht. Voor contact hierover kan een mail gestuurd worden naar iredeker.redeker@gmail.com

Nienke Schunselaar ( Dedemsvaart) beschrijft haar manier van werken als volgt:

Inmiddels al enige jaren geleden kwam ik in het atelier van kunstenaar Ria Hooijmaaijers terecht, uitkijkend op haar bloementuin leerde ik abstract schilderen. Dit voornamelijk met acrylverf, soms ook andere materialen zoals inkt, pastel en olieverf. Voor mij is abstract schilderen, schilderen met je gevoel. Er ontstaan vanzelf vormen waar je mee probeert te spelen. Deze vorm is erg vrij. Het is  heerlijk om met allerlei verschillende kleuren te ontdekken hoe iets op een doek kan ontstaan. Zo heeft een schilderij vaak meerdere gezichten gekend voor het is wat het uiteindelijk is geworden. Soms ontstaat iets zomaar en dan is het er direct. Verf heeft zoveel kleuren en een penseel maakt zoveel vormen elke keer weer iets nieuws, herhaling is onmogelijk.

Expositieperiode:      juli  tot eind september 2018.

Openingstijden:        de expositie is te bezichtigen tijdens de activiteiten in de Gashouder en  tijdens de openingstijden van het Kalkoven-museum.           

Opening:                   De officiële opening vindt plaats op zaterdag 14 juli om 14.30 uur.

Van harte welkom!!

Bezoekadres:            de Gashouder, Kalkovencomplex, Oude Zuidwolderstraat 13, 7701 AZ Dedemsvaart

DUO- EXPOSITIE “GEVOEL” IN DE GASHOUDER IN DEDEMSVAART
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring