Spectaculaire 501 Endurance race op het TT Circuit Assen.

Spectaculaire 501 Endurance race op het TT Circuit Assen.

Gelegenheidsduo de Boer en Brink tweede tijdens 501 km van Assen

De regionale motorrijders en teams behaalden wisselende resultaten tijdens de 501 kilometer van Assen. Maar liefst 111 ronden moesten er zaterdag afgelegd worden op het hete asfalt van Assen waar 54 teams aan de start stonden. Teams met twee, drie of soms vier rijders die allen een aantal stints aflegden of de tank leeg reden. De start is spectaculair, een zogenaamde "Le Mans" start, waarbij de coureurs de baan oversteken naar hun motor om daarna zo snel mogelijk te starten en weg te rijden.

De motoren van het gelegenheidsduo Danny de Boer uit Staphorst en Ricardo Brink, ex-START Nieuwleusen, konden het winnende drietal Nigel Walraven, Alexander Klaassen en Glen van Straalen net niet volgen, Ze finishten als enigen in dezelfde ronde, met slechts 25 seconden achterstand.

START racing uit Nieuwleusen had een compleet eigen team op het circuit. Naast de vaste rijders Danny van der Sluis (Supercup 1000) en Patricia Kok (Pro cup 600) stapte Henry Compagner oud coureur en tegenwoordig monteur bij START voor deze gelegenheid ook weer op de motorfiets. Het START team reed een prima wedstrijd en finishte uiteindelijk op vier ronden achterstand als vijfde, met voor hun voornamelijk teams met alleen 1000 cc motoren.

Het team van Oosterveen's olie uit Nieuwleusen streed ook lange tijd mee om de vijfde plaats, maar Dalfsenaar Manuël Wienen, bezig aan de laatste stint, moest enkele ronden voor tijd zijn motor langs de kant parkeren wegens een technisch probleem. Voor de transponder terug was bij de pitbox was de wedstrijd afgevlagd en beëindigden ze de wedstrijd teleurstellend op een 14e plaats met 102 ronden op het bord. Naast Wienen kwamen ook Kirsi Kainulainen en gastrijder Jaimie van Sikkelerus aan de start voor dit team.

Deze wedstrijd telt niet mee om het kampioenschap van de OW cup races, maar is wel een goede leerschool voor de coureurs waar ze veel ronden kunnen rijden in wedstrijdverband op het circuit in Drenthe.

Met dank aan Evert Jan Pasman voor de foto's van de huldiging.

Spectaculaire 501 Endurance race op het TT Circuit Assen.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring