Blessures nopen AMBC grasbaancommissie tot aanpassingen

Blessures nopen AMBC grasbaancommissie tot aanpassingen

Zoals er onlangs werd aangekondigd had de grasbaancommissie van de Staphorster motorclub AMBC zeer goed haar best gedaan. Er waren contracten gesloten met een aantal sterke grasbaanrenners die op vrijdag 24 augsutus op de supermooie grasbaanpiste in Staphorst van start zouden gaan.

Helaas moet de organisatie aanpassingen doen in het Internationale deelnemersveld. Jongstleden 7 juli werd in het Franse Tayac de finale verreden om het Europees kampioenschap grasbaanracen waarbij onder andere de winnaar van 2017 in Staphorst, Hoogkerker Romano Hummel, zwaar geblesseerd raakte. Met een gecompliceerde beenbreuk moest hij niet alleen zijn kansen in de strijd om de Europsese titel vaarwel zeggen maar staat hij zelfs het hele verdere seizoen 2018 buitenspel. Hummel zal dus helaas niet in Staphorst kunnen rijden. Als de nieuwe Europese kampioen werd de Fransman Dimitri Berge gehuldigd terwijl de Tsjech Josef Franc het zilver won voor de Brit Zach Wajknecht. Geen van deze drie coureurs zal, voor zover het nu bekend is, in Staphorst aan de start staan.

Zoals gezegd is de commissie van de AMBC meteen in actie gekomen om een aanvulling op het startveld te realiseren. Gisteren is hiervoor een overeenkomst gesloten met de Engelsman Richard Hall. Hall was ook finalist in de Europese finale en kwam daarin tot een tiende plaats. Ook heeft men de jonge coureur Jarno de Vries uit Jubbega toegeveogd aan de lijst. Er wordt nog gezocht naar meer aanvullingen voor het deelnemersveld. de club hoopt hier de komende weken meer nieuws over naar buiten te kunnen brengen.

Alle nieuws over de komende grasbaanraces EN over alle andere activiteiten van de AMBC vind u op de clubwebsite ambc-staphorst.nl

Voorlopig deelnemersveld AMBC grasbaanraces 24-08-2018
Dave Meijerink (NL)
Henry v. d. Steen (NL)
Sjoerd Rozenberg (NL)
Mark Beishuizen (NL)
Lars Zandvliet (NL)
Jarno de Vries (NL)
Christian Hulshorst (D)
Stephan Katt (D)
James Shanes (GB)
Richard Hall (GB)
Andrew Appleton (GB)
Martin Malek (CZ)
Anders Mellgren (S)

Actiefoto AMBC Grasbaanraces (© JTS Fotografie)

Internationale AMBC grasbaanraces Staphorst 2018
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring