Regionale race teams met coureurs en motoren te bezichtigen tijdens Dedemsvaria.

Regionale race teams met coureurs en motoren te bezichtigen tijdens Dedemsvaria.

Het was altijd al een wens van het bestuur van de Dedemsvaria om wat race teams met hun materiaal op de Dedemsvaria te krijgen. Maar door de vakantie lukte het nooit. Maar eindelijk is het met medewerking van Dedemsvaart in vogelvlucht gelukt om de wens te verwezenlijken.

Zowel weg als gras en cross teams zullen aanwezig zijn. De wegrace motor van het W.K superbike team van Red Bull Honda ten Kate uit Nieuwleusen zal ook in de hospitality tent  van Oosterveen’s olie racingteams te bezichtigen zijn. Dit team komt samen met het Start racingteam uit Nieuwleusen en nemen hun trailers mee die ook van binnen te bezichtigen zijn. Ook zal coureur Danny v/d Sluis van de partij zijn. Maar natuurlijk ontbreken de motoren niet. Ook zijn de oudere racemotoren aanwezig. Niemand minder dan de ruim 70 jarige levende racelegende Aalt Toersen (Rijd nog altijd classic races) zal met zijn van Veen Kreidler te bezichtigen zijn, maar ook de nog in ontwikkeling zijnde 50cc motor waar hij binnen kort het wereldsnelheidsrecord samen met Cees Lubbers wil verbreken. Ook het Dedemsvaartse classic racing team van J.M.P.B zal met de racers aanwezig zijn. Het team van Ernst Dubbink Eveno racing is ook van de partij. Maar ook de komst van het Duitse team Nutec – Benjan  met de Ned.coureur  Wallid Khan uit Emmen zal van de partij zijn. Walid heeft internationaal  vele jaren tijdens de G.P zijn strijd in de Red Bull Rookies gestreden.

Maar ook de komst van de familie’s Meijerink uit Schuinesloot en De Krim die actief zijn in de grasbaan en cross is zeker de moeite waard om het materiaal te bekijken. De 18 jarige Dave Meijerink is een groot talent op speedway en grasbaan gebied. De M.A.C van Dedem coureur heeft onlangs zijn eerste W.K. debuut gereden. Maar ook zijn neefjes en nichtje zijn met de motorsport groot gebracht, waarvan de 10 jarige Niek zeker het talent van zijn oudere neef wil evenaren. Vandaar met medewerking van enkele M.A.C van Dedem leden voor hem een eigen speciaal motor is gebouwd die zeker het bezichtigen waard is. De cross motoren van Leon en Sanne zijn zeker ook aanwezig. Natuurlijk mogen vragen aan de coureur en teams gesteld worden. De teams zijn zaterdagmiddag 4 aug tussen 13.00 uur en 17.00 uur te bezichtigen in de Julianastraat tussen MFC de Baron en de Tuinstraat. Mis deze kans niet.

Regionale race teams met coureurs en motoren te bezichtigen tijdens Dedemsvaria.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring