Dat zal gaan smaken

Dat zal gaan smaken

Onlangs nodigde het Zomerrestaurant De Tuinkamer aan de rondweg in Schuinesloot, ook alom bekend onder de naam Prionatuinen, de leden van fotoclub FotoSlag in Slagharen uit om de uitdaging aan te gaan foto’s te maken die geschikt zijn voor hun website info@tuinkamer-priona.nl

Te winnen prijs:

In een oude kas kookt chef Alwin Leemhuis, die eerder twee Michelinsterren kreeg als chef van Librije’s zusje, in de weekenden zijn bijzondere gerechten. Daarbij gebruikt hij bloemen, planten en kruiden uit de Tuinen. Gasten kunnen de natuur niet alleen zien, maar ook proeven. Door het landelijk dagblad de Telegraaf werd Alwin Leemhuis in juli 2018 uitgeroepen tot de beste vijf culinaire koks van Nederland. De Tuinkamer stelde voor de juiste, mooiste en geschikte foto,s een culinaire dinerbon voor 2 personen beschikbaar.

De uitdaging:

Een aantal amateurfotografen van FotoSlag gingen aan de slag. Al snel bleek dat dit  moeilijker te zijn dan vooraf werd gedacht. Menige zweetdruppels vloeiden, en gezucht, van de voorhoofden van de amateurfotografen af. Chef kok Alwin Leemhuis had twaalf gerechten gemaakt waarop de fotografen zich konden uitleven,en die aan bepaalde voorwaarden moesten voldoen. Let op de details en mooie styling van eten voordat je überhaupt de camera erbij pakt.  Door de omgeving mee te nemen kun je meer sfeer in je foto krijgen. Neem de omgeving mee van het restaurant dat zal op prijs gesteld worden als het restaurant zelf in de foto's te herkennen is. Zorg voor een heldere foto. Het eten moet er lekker uit zien en details moeten goed in beeld worden gebracht.
 
Winnares:
Na lang en rijp beraad zijn we tot een moeilijke doch nodige conclusie gekomen dat als winnaar van de opdracht mevrouw A. Kauw, uit De Krim, is geworden, aldus de twee koppige jury van de Tuinkamer. Donderdagavond 9 augustus reikte de sterren chef kok Alwin Leemhuis namens de Tuinkamer de gewonnen prijs aan mevrouw Kauw uit. “Dat zal gaan smaken dat wordt genieten en smullen“ volgens A. Kauw. Ik ben werkloos en hoop dat ik met het winnen van deze prijs nog eens opdrachten in de fotografie kan verwerven is haar wens.

Foto: fotoclub FotoSlag

Dat zal gaan smaken
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring