Internationale grasbaanraces Staphorst stonden bol van spannende races. (Update)

Internationale grasbaanraces Staphorst stonden bol van spannende races. (Update)

De motorclub uit Staphorst beter bekent onder de A.M.B.C had vrijdag op de Tippe weer een geweldig programma met vele deelnemers in diverse klasse’s aan de start staan. Maar natuurlijk was de internationale speciaal klasse de grote trekpleister. Met natuurlijk de regionale held uit Schuinesloot  Dave Meijerink. Deze 18 jarige  M.A.C van Dedem coureur  die dit jaar voor het eerst bij de senioren mee mag doen is hard op weg om een grote te worden. Hij werd dan ook door zijn vaste supportersgroep uit Balkbrug en omstreken aangemoedigd. Na het voorstellen van de speciaal rijders werden de race’s geopend door een aantal van deze rijders met proberen het ronde record te verbreken. Maar de eerste rijder ging ongelukkig door een gebroken ketting onderuit vervolgens was het de beurt aan Dave Meijerink, hij was er opgebrand om voor zijn fans een snelle ronde neer te zetten. Met 17,221 sec wist hij iedereen achter zich te houden, maar hij kwam net niet aan het baanrecord.  

Maar Dave wist zich door 2x eerste en tweede in de heats te worden te plaatsen voor de A finale. In de finale was de start slecht en moest hij van plaats 5 zich proberen naar voren te werken. Maar toen kwam de ware Dave met een geweldige inhaalrace en eindige na de oppermachtige James Shanes uit Engeland op een geweldige 2e plaats. Maar ook waren de ogen van de M.A.C van Dedem fans gericht de vrouwelijke lid van de club Harriet Zwiers (jonge moeder). Dat van haar veel gevraagd werd in haar klasse  bleek wel dat ze diverse herstart’s had, maar telkens  wist zij zich aan de kop te melden, met als resultaat dat zij zich via de heats rechtstreeks wist te plaatsen voor de A finale. In de finale wist zij als 2e weg te komen, maar andermaal werd de race stopgezet door een valpartij, dus weer een herstart. Als de krachten toch langzaam uit het lichaam verdwenen door de vele starts zal altijd een vraag blijven, maar bij de tweede start kwam Harriet kwam ze niet goed weg, met als resultaat door haar vechtlust een mooie 6e plaats. De organisatie was dan ook dik tevreden  over de races. Ze bedanken dan ook alle vrijwilligers en sponsoren die dit evenement mogelijk hebben gemaakt.

Voor de uitslagen van de speciaals klik op: https://live.baansportfansite.nl/event/321/internationale-grasbaanraces-staphorst.html .Zodra de overige uitslagen bekent zijn zullen we die toevoegen.

Voor alle uitslagen klik op: https://www.baansportfansite.nl/nieuws/1644/mr-maximum-james-shanes-de-grasbaankoning-van-staphorst.html

Internationale grasbaanraces Staphorst stonden bol van spannende races.
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring