Plezier, ontmoeting en vernieuwing

Plezier, ontmoeting en vernieuwing

BEERZE – De Dag van het Huren was zaterdag 13 oktober een groot succes. Woningstichtingen Beter Wonen Vechtdal en De Veste organiseerden samen bij de Beerze Bulten een gezellige, informatieve dag voor hun huurders waarbij elkaar ontmoeten en plezier beleven centraal stond. De uitzonderlijk grote opkomst, maakte het nóg specialer en bood een prachtige gelegenheid om gezamenlijk ruim 1200 huurders, jong en oud, letterlijk in het zonnetje te zetten. Het was voor iedereen even kiezen waarmee te beginnen. Een ritje met de paardentram, op pad met een boswachter, een potje midgetgolf, een balletje gooien op de bowlingbaan, uitleven in het Giga Konijnenhol; er viel veel te beleven op vakantiepark Beerze Bulten. Vanwege het grote succes lukte het niet voor iedereen om mee te gaan met de paardentram, maar bood een wandeling over het park een mooi alternatief. De Zwolse formatie Muppetstuff zong alle gasten toe en men kon een rondje maken langs diverse infostands. Een goed moment om even bij te praten met de Energiecoach, het Zorgpunt, een medewerker van Samen Doen, de huurdersorganisaties, medewerkers van de corporaties of om handige tips voor de tuin van de Twentse Groenonderneming te krijgen. Voor de corporaties is de belangrijkste activiteit het contact met de huurder. Daar gaat het om op deze dag. Zij horen graag hoe het met de huurders gaat en vinden het heel belangrijk om elkaar te zien en te spreken. In deze informele setting maak je makkelijk contact met elkaar. Hoe bevalt het huren, waar kunnen we meer in betekenen of welke vragen spelen er? Het is heel waardevol om deze gesprekken te kunnen voeren. De voorbereidingen voor de fusie van de beide corporaties zijn in volle gang. Deze feestelijke dag waarop zij samen hun huurders mogen begroeten en spreken geeft al gelijk een beeld van hoe het straks zal zijn. “In onze volkshuisvestelijke opgave gaat het om onze huurders en willen we aandacht besteden aan bewoners die dat nodig hebben. Maar ook, het verduurzamen van meer huizen, het slimmer onderhouden en het zorgen voor betaalbare huren. Samen worden we groter, maar blijven we aansluiten bij onze bewoners, hun huizen en hun woonomgeving,” aldus de woordvoerder.

“Het was een geweldige dag! Ik was nog nooit in zo’n indoor speeltuin geweest. Zo vet! En ik heb acht glazen ranja gehad!” Aldus Jaiden (8 jaar). “We hebben genoten, zeggen zijn ouders. Wel erg druk tijdens de lunch!” Een tip voor volgend jaar.

Aan de dag was ook een prijsvraag verbonden. Alle huurders konden daarop ideeën en tips aandragen voor de nieuwe naam van de straks gefuseerde corporaties. Of dé naam er tussen zit is nog even afwachten. Alle inspiratie wordt meegenomen. Onder de inzendingen wordt een weekendje in een Youpi Lodge van de Beerze Bulten verloot.

Dag van het Huren

Zaterdag 13 oktober vond de landelijke Dag van het Huren plaats. Meer dan 50 woningcorporaties organiseerden verschillende activiteiten in wijken, dorpen en steden. Tijdens de Dag van het Huren staat de ontmoeting met huurders centraal. De Dag van het Huren is een initiatief van woningcorporaties en branchevereniging Aedes.

Plezier, ontmoeting en vernieuwing
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring