Medewerkers Wehkamp.nl genieten tijdens nationaal integratiediner

Medewerkers Wehkamp.nl  genieten tijdens nationaal integratiediner

Voor de tweede keer werd er bij Wehkamp.nl in Dedemsvaart door diverse nationaliteiten gekookt en gegeten. Ruim 60 mensen schoven gezellig bij elkaar aan de tafels. Dat was 2 keer de hoeveelheid van vorig jaar. De gerechten werden in het algemeen al thuis gemaakt. Men was er wel over eens dat deze tweede keer nog gezelliger was dan de eerste keer. Wat zeker een stimulans voor de organisatie is om het volgend jaar weer te organiseren. Met andere woorden het was erg gezellig bij Wehkamp. Landelijk deden ongeveer 200 bedrijven mee met 10.000 personen.

Een Nationaal Integratiediner is een kleinschalig diner waarbij collega's zelf koken en elkaar beter leren kennen. Het is een feestje om te organiseren en om voor uitgenodigd te worden. Lekker eten is de basis. Maar de achterliggende gedachte is veel groter. Verschillen tussen mensen leiden tot verschillende inzichten en ideeën. Nieuwe ideeën leiden tot verbeteringen. Daar heeft iedereen baat bij. Het Nationaal Integratiediner wil onze maatschappij beter maken. Niet polariseren, maar samenwerken.

 

De geboorte van het idee

Het idee van het Nationaal Integratiediner is in 2011 geboren bij Asito. Asito heeft meer dan 90 nationaliteiten in dienst. Elke dag weer laten zij zien gezamenlijk een topprestatie te kunnen leveren, ondanks alle verschillen tussen deze mensen. Ondanks, of juist dankzij? Wij denken het laatste. Daarom nodigen wij alle organisaties uit om zelf ook een Nationaal Integratiediner te organiseren. In 2012 deden er 7.000 mensen mee. Doe ook mee en help het initiatief te groeien en de boodschap van diversiteit nog krachtiger te maken. Zo maken we Nederland beter.

 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring