Dedemsvaart wint Reestderby in Zuidwolde, 2-5

Dedemsvaart wint Reestderby in Zuidwolde, 2-5

Op sportpark Woltingeslag pakte Dedemsvaart zondag drie belangrijke punten.  Na een 1-3 ruststand werd het uiteindelijk 2-5 voor het team van trainer Arnoud Rouwenhorst.

De beginfase van het duel was levendig. Al in de tweede minuut leek Danny Kuiper zijn SV Dedemsvaart op voorsprong te zetten. Hij werd teruggefloten wegens vermeend buitenspel. Drie minuten later was de thuisploeg dichtbij een treffer. Het bleef echter 0-0. Tien minuten later pakte Zuidwolde via A-junior Sven Cazemier wel de voorsprong, 1-0.

Rond de 30e minuut kregen Reamon Knol en Dilan van Bree mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Zij misten. Niet veel later viel de gelijkmaker alsnog. Een bal van doelman Daan Zwinselman viel goed voor Mick Kuilder en die maakte geen fout, 1-1. Kort hierop kwam Dedemsvaart op voorsprong. Na een knappe actie van Kuilder schoot Kuiper de 1-2 tegen de touwen. Zes minuten voor rust bracht Kuilder – zij het enigszins fortuinlijk – de stand op   1-3 en met die riante voorsprong werden de kleedkamers opgezocht.

Counters

Dedemsvaart begon de tweede helft met nieuweling Özhan Kardag voor Danny Kuiper. Kardag kreeg in de 50e minuut een grote kans, maar miste. Twee minuten later kwam Zuidwolde op 2-3 door een doelpunt van Sven Cazemier. Kort hierna scoorde Steven Berghuis bijna de gelijkmaker. Via de onderkant van de lat sprong de bal terug in het veld. In de slotfase dwong Dedemsvaart de thuisploeg via twee goed uitgevoerde counters op de knieën. Dilan van Bree werd bediend door Kardag en Van Bree maakte geen fout, 2-4. In de extra tijd scoorde Van Bree ook nog de 2-5 en daarmee was de buit binnen. 

 

© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring