Stichting CPO Chrono en Stichting Welluswijs Kindcentra bundelen hun krachten

Stichting CPO Chrono en Stichting Welluswijs Kindcentra bundelen hun krachten

Stichting CPO Chrono en Stichting Welluswijs Kindcentra slaan de handen ineen en bundelen hun krachten om de koppeling tussen opvang en onderwijs nog beter te organiseren vanuit een gezamenlijke visie waarbij het gezin centraal staat.

Al geruime tijd komt er landelijk steeds meer samenwerking tussen het (basis)onderwijs en de kinderopvang. Een goede samenwerking tussen opvang en school versterkt het welzijn, de ontwikkeling en het leren van kinderen. Ouders vragen naar de aansluiting tussen onderwijs en kinderopvang, zij zoeken veiligheid en praktische oplossingen. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers willen werken aan een goede overgang tussen beide  organisaties. Kinderen zijn, zo blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek, gebaat bij een doorgaande leer- en ontwikkelingslijn.

Eerste verkennende gesprekken tussen de bestuurders van Stichting CPO Chrono en Stichting Welluswijs Kindcentra smaakten direct al naar meer. “De verdieping werd gezocht, een initiatief dat direct werd ondersteund door onze raden van toezicht. Onze ambities en visie op de toekomst van onderwijs en opvang bleken nauw overeen te komen en aan te sluiten bij onze strategische beleidsplannen”, aldus Henk Brink en Peter-Paul Rijnkels, bestuurders van respectievelijk St Chrono en St Welluswijs.

Henk Brink: “Wij willen de koppeling van opvang en onderwijs beter, en vooral samen en integraal, organiseren. Samen weten en kunnen wij meer dan ieder apart, 1+1=3. Dat doen wij door onze opdracht, een optimale ontwikkeling voor ieder kind, vanuit een gezamenlijke inhoudelijke visie en aansturing vorm te gaan geven, voorbereid op de toekomst met het kind als middelpunt.”, aangevuld door Peter-Paul Rijnkels: “Vanuit één krachtige bestuurlijke organisatie die het onze gezamenlijke locaties mogelijk maakt het beste uit ieder kind te halen. Die als een sterke partner met de gemeente, zorgpartners en andere organisaties en/of instellingen letterlijk kan bouwen aan een uitdagende huisvesting/voorziening. Niet apart maar samen, vanuit visie, gelijkwaardigheid en wederzijds respect. “

Op 12 februari wordt  de handtekening gezet onder de intentieverklaring waarin beschreven staat dat deze twee gezonde, stabiele, innovatieve organisaties, ieder met een lange ervaring in respectievelijk onderwijs en kinderopvang, samen de toekomst tegemoet treden.

Foto’s Bron

Stichting CPO Chrono en Stichting Welluswijs Kindcentra bundelen hun krachten
© Dedemsvaartinvogelvlucht.nl - Nieuws uit de regio, alle rechten voorbehouden...
Privacyverklaring